Kako napraviti najbolju vruću čokoladu? Uz ove savjete svaki će put ispasti savršeno
VRUĆA čokolada možda je naizgled jednostavna za pripremu, no često se može dogoditi da ispadne previše rijetka, nedovoljno ili pak previše slatka i jednostavno ne toliko dobra. No, uz ove trikove svaki će put ispasti savršeno.
Prilikom pripreme vruće čokolade važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prvo i možda najvažnije, odaberite kvalitetnu čokoladu. Svojoj vrućoj čokoladi obavezno dodajte vrhnje za šlag, a po želji i neke začine, arome te žličicu instant kave za bolji okus. Važno je i kakvo mlijeko koristite, a u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako svaki put napraviti savršenu vruću čokoladu, bolju nego u bilo kojem kafiću.
Odaberite kvalitetnu čokoladu
Najvažniji sastojak svake vruće čokolade je - pogađate - čokolada. Važno je kakvu čokoladu koristite, a ona bi trebala biti što kvalitetnija. Dakle, nemojte štedjeti na njoj i počastite se nekom zaista dobrom i ukusnom čokoladom, poželjno bi bilo da koristite onu s 70 posto kakaa.
Dodajte i šlag
Osim mlijeka, koje svakako morate dodati svojoj vrućoj čokoladi, nemojte zaobići ni vrhnje za šlag. Pomiješajte ga sa šećerom u prahu i dodacima poput arome vanilije, ruma ili pak sa svojim omiljenim začinima, poput cimeta. Dobro promiješajte pjenjačom i dodajte u svoju vruću čokoladu.
Koristite pjenjaču
Kada smo već kod pjenjače, ona će vam dati najbolju teksturu vruće čokolade i njome ćete najbolje moći umutiti čokoladu, bez ikakvih grudica. Samo pazite da miješate snažno.
Punomasno mlijeko je obavezno
Više mliječne masti u mlijeku znači kremastiju vruću čokoladu, pa imajte to na umu prije nego što ju napravite. Prilikom kuhanja pazite da mlijeko ne zavre te ga kuhajte cijelo vrijeme na laganoj vatri, uz stalno miješanje.
Sada kada znate na što sve treba obratiti pažnju kako biste dobili najbolju vruću čokoladu, napravite ju uz jedan od ovih recepata. Oni će vas zagrijati u ove hladne dane koji su pred nama i malo ih zasladiti.