Nema potrebe da bacate zeleni dio mladog luka. Evo kako ga iskoristiti na 5 načina
U NASTAVKU su ideje kako iskoristiti mladi luk od glave do repa.
1. Jaja na oko s mladim lukom za doručak sutra ujutro
2. Ubacite ga u juhe i variva
Koristite ga kao luk i poriluk i dinstajte ili čak dodajte na kraju, tanko nasjeckan. Predlažemo da zeleni dio mladog luka ubacite u minestrone ili ribollitu, a uvijek možete ubaciti malo i dok se kuha ajngemahtec ili bistra goveđa/pileća juha.
>> Index Recepti: Pileća juha s noklicama
3. Stir fry
Kineska kuhinja uvelike koristi zeleni dio mladog luka, a savršeno se uklapa u stir fry, bilo s povrćem, mesom, rezancima ili rižom. Napravite brzi ručak u koji možete ukomponirati i ostatke pečenog mesa od jučerašnjeg ručka i koji će spasiti od otpada one tamnozelene krajeve mladog luka koje većina izbjegava jesti sirove.
>> Index Recepti: Najjednostavniji stir fry
4. Salata
U baš svaku salatu dobrodošao je mladi luk, kako bijeli tako i zeleni dio. Idući put kad sjeckate povrće za salatu, ne zaboravite dodati i ovaj dragocjeni sastojak.
5. Pite (lijevane i vučene)
Zajedno s tikvicama, špinatom, blitvom i tikvicama, u slane pite umiješajte sjeckane zelene dijelove mladog luka. Dat će malo ljutine i puno okusa.
>> Index Recepti: Brza slana pita
>> Index Recepti: Štrudla sa sirom i špinatom