Želite brz, a ukusan nedjeljni ručak? Napravite ovaj ruski klasik na drugačiji način

SIGURNO ste čuli za jelo Beef Stroganoff, klasično rusko jelo koje se sastoji od nježnih komadića govedine u bogatom kremastom umaku na bazi kiselog vrhnja, senfa i temeljca. Ime ovog jela dolazi od ruske plemićke obitelji Stroganov, a prvobitni recept datira još iz 19. stoljeća.
Tradicionalno se priprema s govedinom koja se brzo prži na visokoj temperaturi, a zatim se obogaćuje gljivama, lukom i vrhnjem za kuhanje. Jelo je poznato po svojoj kremastoj teksturi i bogatstvu okusa, a obično se poslužuje uz priloge poput riže, njoka ili tjestenine.
Kroz godine, različite varijacije ovog jela postale su popularne širom svijeta, no osnovna kombinacija mesa, gljiva i vrhnja ostala je nepromijenjena. A jedna od najpopularnijih varijacija na temu svakako je pileći Stroganoff, koji predstavlja odličan izbor za one koji žele laganiji, a jednako ukusan obrok.
Pileći Stroganoff – ukusan obrok za cijelu obitelj
Pileće meso odlično upija kremasti umak od kisele vrhnja i gljiva, stvarajući bogatstvo okusa koje zadovoljava svačije nepce, a ovo je idealan izbor za nedjeljni ručak. Kako bi vam ovo jelo ispalo što finije i zaslužilo mjesto na nedjeljnom stolu, evo nekoliko savjeta.
Prvo, ako preferirate pileća prsa, odaberite njih, no za dodatnu sočnost, preporučujemo da odaberete otkoštene batke i zabatke, jer su mekši i sočniji od pilećih prsa. Osim osnovnih začina poput soli i papra, dodajte i malo češnjaka i luka u granulama, te mljevene paprike i kajenskog papra za dublji okus samog jela.
Odaberite svježe šampinjone ili vrganje, jer svježe gljive podižu aromu jela, a jelo poslužite uz priloge po želji - i njoki i riža, ali i kuhani široki rezanci sjajno idu uz ovo jelo. Brzi recept sa sastojcima za šest osoba pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati