Imamo jednostavan recept za zapečeni grah koji se odlično slaže i uz meso s roštilja
S LIJEPIM vremenom stiglo je vrijeme za roštilj, a uz meso s grilla odlično se slaže i zapečeni grah, pogotovo ako ga malo zaljutite i dodate pancetu.
Index Recepti donose vam jednostavan recept za najfiniji zapečeni grah s pancetom.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Ukupno vrijeme: 40 minuta
Sastojci (za 3 porcije)
700 g bijelog konzerviranog graha
200 do 300 ml vode od kuhanja graha
100 g pancete narezane na manje komade
350 g luka
3 češnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica mljevene crvene paprike
½ žličice čilija u prahu
Peršin, svježi
Ulje
Priprema
1. korak
Grah ocijedite, a tekućinu iz konzerve sačuvajte, bit će vam potrebno otprilike 200 ml.
2. korak
Nasjeckajte luk, zatim pancetu na debljinu od oko pola centimetra te sitno nasjeckajte češnjak.
Na tavi zagrijte ulje, dodajte luk te ga pržite dok ne požuti, zatim dodajte pancetu. Pržite na
srednje jakoj vatri, cijelo vrijeme miješajući kako luk ne bi zagorio. Dodajte češnjak i kratko ga
popržite.
3. korak
Dodajte papriku i koncentrat rajčice, izmiješajte, zatim dodajte grah i tekućinu iz konzerve.
Dodajte čili u prahu, a ako vam to nije po ukusu i malo vam je preljuto, zamijenite ga paprom.
Dobro izmiješajte. Budući da je panceta već sama po sebi dovoljno slana, neće vam trebati sol.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
4. korak
Kuhajte 10-ak minuta. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode, a ako ju želite malo zgusnuti, dodajte žlicu brašna. Prebacite u pekač i ubacite u pećnicu.
5. korak
Pecite 20 do 30 minuta, a nakon što je jelo gotovo, posipajte ga svježim peršinom i ostavite
kratko da odstoji. Možete poslužiti zasebno, uz kobasice ili meso s roštilja.
***
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata - pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati