Tržnice su pune kestena. Ispecite ih ili napravite kesten-pire
NAKON što smo sinoć na zagrebačkom Cvjetnom trgu kupili tuljac finih pečenih kestena za 20 kuna, već jutros smo ih se zaželjeli opet i na jednoj tržnici Kvatrić kupili kilu za 20 kuna. Kod nekih prodavača cijena je 20, kod nekih 25 kuna.
Danas ili za vikend stignete ih kupiti i vi, i doma napraviti jedan od brzih zicera.
Ovdje je uvod nepotreban. Jednostavno kupite kestene i ispecite ih. Ovdje pročitajte kako, iako vjerojatno znate i bez recepta.
Većina kesten-pirea koje možete kupiti po dućanima i slastičarnama ili nema baš nikakve veze s kestenima (umjesto kestena proizvođači trpaju jeftinije zamjene koje teksturom sliče, poput graha) ili su napravljene od kestena, ali su nakrcane industrijskim šećerom i neugodno preslatke. Evo sigurnog recepta za odličan kesten-pire koji možete napraviti kod kuće za sat vremena. Recept pogledajte ovdje i javite dojmove ili svoje varijacije.
Evo još jedan savjet: napravite više kesten-pirea. Prvo, zato što kesten-pirea nikad ne može biti previše. Drugo, zato što ga možete iskoristiti i za sjajnu juhu. Sezona gljiva nije bogzna kakva, ali zato ima sušenih vrganja. Recept pogledajte ovdje.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.