4 vježbe koje smanjuju podbradak

Foto: Shutterstock
 
PODBRADAK se može pojaviti s viškom kilograma, dok su ga neki ljudi naslijedili i jednostavno imaju izražen višak ispod brade.
 
Kako god bilo, ovog nedostatka možeš se riješiti pomoću 4 jednostavne vježbe.
 
1. Podizanje brade
 
Stani ili sjedni i izravnaj leđa. Glavu nagni unatrag dok ne gledaš ravno u strop. Čvrsto napući usta kao da želiš poljubiti strop.
 
Probaj ne koristiti druge mišiće lica, koristi samo usne. "Poljubac" zadrži 5 sekundi, a zatim se opusti. Vježbu ponovi 5 do 10 puta.
 
Ova vježba isteže i oblikuje mišiće vilice, grla i vrata.
 
2. Okretanje vrata
 
 
Stani ili sjedni i izravnaj leđa. Udahni i lagano okreni glavu dok ti brada ne dotakne rame. Izdahni, polako se vrati u sredinu i bradom dotakni prsa. Udahni, podigni glavu i okreni ju na drugu stranu dok ne dotakne suprotno rame. 
 
Vježbu ponovi 5 do 10 puta.
 
Okretanje vrata isteže i oblikuje mišiće vilice, grla i vrata, te smanjuje napetost i bol u vratu i ramenima.
 
3. Opuštanje vilice
 
Stani ili sjedni i izravnaj leđa. Duboko udahni kroz nos, pa izdahni istovremeno ispuštajući zvuk s čvrsto zatvorenim usnama. Dok udišeš i izdišeš, vilicu pomiči kao da žvačeš. 
 
Kad završiš s izdahom, otvori usta što više možeš. Udahni i izdahni otvorenih usta, istovremeno ispuštajući glasni "ahh" zvuk. Vrh jezika lagano prisloni na stražnji dio donjih zubi i tako odmori vilicu.
 
Oba koraka ponovi 5 do 10 puta.
 
Opuštanje vilice ojačat će i istegnuti mišiće cijelog lica.

4. Vježba za plosnati mišić
 
Plosnati mišić je veliki mišić koji ide od vilice do ramena. Vježbaš li ovaj dio tijela, učvrstit ćeš bradu i grlo. 
 
Stani ili sjedni i izravnaj leđa. Uvuci usne za zube, a kuteve usta usmjeri prema dolje. Lagano otvori usta i aktiviraj mišiće vilice. Usne čvrsto drži uz zube, a kutevi neka i dalje budu usmjereni nadolje. Donji dio vilice "migolji" gore - dolje 5 do 10 puta.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.