Povratak u formu: Kako vježbati nakon poroda?

Foto: Shutterstock

SVAKA novopečena majka osim besanih noći i brige za svoju bebicu suočava se i s problemom viška kilograma koji su se nakupili tijekom trudnoće. Ženin metabolizam je prirodno ubrzan nakon poroda te je hormonalna slika dosta izmijenjena u odnosu na prijašnje stanje. Ipak je ovo "drugo stanje" koje pogoduje za dosta brže postizanje rezultata te povratka u prijašnje stanje.

No, kako naći vremena uz malog plačljivca/plačljivicu i kako vježbati?
 
Ako postoji baka/deda servis, odlazak u teretanu je moguć na kraći period dok mali/a sirena mirno spava nakon obroka. U početku treba raditi lagane kružne treninge gdje prva tri mjeseca treba izbjegavati vježbe za trbuh te vježbati nižim intenzitetom koje ćemo s vremenom podizati. Nakon nekog vremena može se početi s jačanjem posture pomoću statičkih vježbi (plank ili izdržaj). Bitno je slušati svoje tijelo i prepoznati znakove koje nam šalje, a ne raditi protiv njega.
 
U slučaju nemogućnosti baka/deda servisa preostaje pričekati da mali anđeo zaspe i utone u čvrst san te se onda lagano posvetiti tjelovježbi u susjednoj prostoriji.
 
Jedan vid kvalitetne tjelovježbe je i svakodnevna šetnja sa svojom bebom, naravno malo bržim tempom, a ne s noge na nogu u ugodnom razgovoru gdje tempo pada na pužev korak i gdje se gubi svaki smisao vježbe.
 
U svakom slučaju lagana i redovita tjelovježba je nešto što će majci dati više energije i elana za svakodnevno uživanje sa svojom djetetom.
 
Izvor: Fit-team
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.