Foto: Shutterstock
PURICA, mlinci, kolači, francuska salata...tko bi mogao odoljeti ukusnoj hrani koja nam se nudi za vrijeme blagdana?
Portal "Greatist" popričao je s nekoliko nutricionista i doznao kojih se pravila uvijek pridržavaju za blagdanskim stolom!
"JEDI ŠTO OBOŽAVAŠ, OSTAVI ŠTO VOLIŠ" - Lindsey Joe
Nemoj na tanjur natrpati sve što vidiš na stolu. Ako si se odlučio/la počastiti, uživaj u stvarima koje zaista obožavaš, a one koje ti se samo sviđaju - zaobiđi!
"NEKA GOZBA TRAJE SAMO 1 DAN" - Erica Giovinazzo
Najveća pogreška koju ljudi rade je pretvaranje slavlja u gozbu od 4 dana. Odredi 1 ili maksimalno 2 dana za uživanje, a zatim ponovno počni paziti na kalorije. Isto vrijedi i za pripremanje hrane - ne moraš baš sve isprobati, pogotovo ne u velikim količinama!
"OTKLONI KRIVNJU" - Lisa Moskovitz
Krivnja koju mnogi ljudi osjećaju nakon što pojedu nešto kalorično samo dovodi do kontraefekta. Tada uopće ne uživamo u hrani kojom smo se počastili, a velika je vjerojatnost da ćemo se zbog osjećaja krivnje gristi cijeli dan i na kraju potpuno posustati. Uživaj u miru u blagdanskom stolu i zatim kreni u dugu šetnju, a sljedeći dan odradi dobar trening.