Video: 5 vježbi šipkom koje žene moraju raditi

Foto: Shutterstock


JEDNOSTAVAN trening ne znači i da je manje učinkovit. Možda kod kuće imate samo šipku i nekoliko utega, pa mislite kako za dobre rezultate morate ići u fitness centar jer su vam potrebne sve one sprave i drugi razni rekviziti s kojima se mogu izvoditi stotine različitih vježbi, međutim, sve mišiće možete zapravo dobro stimulirati jednom šipkom. Upravo bi zato žene trebale vježbe sa šipkom uključiti u svoj trening, iako mnoge zaziru od istih.


Izgradnja mišića zahtjeva rad s vanjskim opterećenjima pa bi bilo dobro da imate toliko utega da sa šipkom teže otprilike onoliko koliko vaša tjelesna težina. Dakle, ako imate 70 kg, trebali biste imati barem toliko utega ukupno kako bi mogli adekvatno trenirati za razvoj mišića. Kombinacijom složenih i izolacijskih vježbi možete aktivirati svaki mišić na tijelu, a vježbajući čak i samo sa šipkom postoji jako puno vježbi i njihovih varijacija koje se mogu mijenjati kako bi se mijenjao i sam podražaj na mišiće. Ali, postoje one osnovne vježbe bez kojih ne možete izgraditi željenu formu.

Umjesto da vam šipka s utezima samo zauzima mjesto u nekom ostavištu, ili se pak bavite nekom sasvim drugom aktivnošću ali želite usput poraditi na snazi i razvoju mišića, a raspolažete samo sa šipkom, donosimo vam 5 vježbi koje žene moraju raditi za cijelo tijelo. Ovim vježbama ćete razviti upravo onakvo tijelo koje želite imati; zategnute noge i torzo, te oblikovanu i čvrstu stražnjicu. Sve vježbe možete izvoditi klasičnim principima radeći nekoliko serija po 5-15 ponavljanja, ili u vremenskim intervalima u obliku kružnog treninga.

1. Čučanj
2. Veslanje u pretklonu
3. Mrtvo dizanje
4. "Goodmorning"
5. Iskorak


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.