Ako ne mršavite, ova fotografija mogla bi vam objasniti zašto

Foto: 123RF

HRANITI se zdravo samo je jedan dio procesa mršavljenja. Još veću ulogu igra veličina porcije, a fotografija nutricionistice i blogerice Amande Meixner objasnila je zašto.

Njezin cilj bio je prikazati koliko je jednostavno pojesti dvostruko više kalorija nego što biste doista trebali, ako ne pripazite.

Kajgana, avokado na tostiranom kruhu te jabuka s maslacem od kikirikija su primjeri zdravog doručka jer sadrže zdrave masti i ugljikohidrate, proteine i vlakna. Problem je u tome koju količinu konzumirate.

Manje kaloričan doručak se sastoji od dva jaja, kriške tosta, polovice avokada i jedne jabuke, dok dvostruko više kalorija unosite ako odaberete kajganu od četiri jaja, krišku tosta, cijeli avokado i jabuku te dvije žlice maslaca od kikirikija.

“Jedan bjelanjak sadrži 17 kalorija pa ih možete jesti više nego cijelih jaja. Ne unosite previše masti, polovica ili četvrtina avokada su vam sasvim dovoljni”, savjetuje Meixner i dodaje da na fotografiji nije prikazala kavu, ali treba pripaziti i koliko će u njoj biti mlijeka i šećera.

Ako pokušavate smršaviti, pratite dnevni unos kalorija nekoliko dana. Možda shvatite da unosite više kalorija nego što vam je potrebno, a da toga do sada niste uopće bili svjesni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.