Country zvijezda otkrila kako održava formu tijekom turneja

POZNATA country zvijezda Jason Aldean otkrio je u intervjuu za ABC News da je predan ideji da u 2020. popravi svoje prehrambene navike i poradi na zdravlju i održavanju forme.

Pjevač koji je nedavno napunio 42 godine rekao je da je u mlađim danima znao po nekoliko mjeseci živjeti na brzoj prehrani i neredovitim obrocima. No budući da su ga polako počele sustizati godine, sve mu je teže održavati formu potrebnu za jako zgusnut raspored koncerata na turneji.

Jason je potražio pomoć nutricionista koji bi mu pomogao u izradi kvalitetnog prehrambenog plana, a nakon što su obavili razgovor, nutricionist je došao do iznenađujućeg zaključka - Aldean ne jede dovoljno.

"Kada ste na turneji, jednostavno upadnete u rutinu u kojoj jedete samo lošu hranu jer vam je to najjednostavnije i najbrže", rekao je Aldean i dodao: "Jeo sam u krivo doba dana, kao što je kasno navečer nakon nastupa, i vrlo neredovito."

Da bi to ispravio, Aldean je počeo uzimati obroke prema planu i to mnogo više nego što je navikao.

"Jeo sam zdravije, ali i više nego ikad. Odjednom mi je metabolizam proradio i počeo sam se vraćati na težinu koju sam ranije imao", kaže Jason.

Jedan od primjera njegove nove prehrane su četiri jaja i avokado za doručak pa proteinska štangica nekoliko sati kasnije. Za ručak najčešće jede neku ribu i brokulu, a nekoliko sati kasnije pojede još jednu štangicu.

"Puno proteina i puno povrća, a malo ugljikohidrata i šećera. Nije kvantna fizika", smatra Jason koji, prema vlastitim riječima, već vidi promjene na tijelu i na razini energije koju ima. Zaposlio je i kuhara koji ga prati na putovanjima i pazi na to da se pridržava nove prehrane, a kad je kod kuće, sam priprema obroke.

Iako je ovaj način prehrane sigurno glavni "krivac" za novi izgled, Jason je i u ostalim sferama života odlučio donositi zdravije odluke. Pije puno više vode i pazi da ne dehidrira te također pokušava osigurati dovoljnu količinu sna da bi mu se organizam uspio oporaviti od napora i odmoriti. Dnevno uzima sve potrebne vitamine da bi održao organizam vitalnim i izbjegao popodnevne i večernje padove energije.

Što se tjelovježbe tiče, nije ljubitelj teretana pa koristi slobodno vrijeme da bi s prijateljima igrao košarku i zabavio se.

"Mogu igrati košarku tri sata bez prestanka i uopće nemati osjećaj da se fizički naprežem. S druge strane, nakon deset minuta trčanja na traci dosta mi je svega i moram izaći iz teretane. Tako da puno više volim sportske aktivnosti", zaključio je Aldean.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.