Ljudi otkrili kako su shvatili da im posao narušava mentalno zdravlje

Foto: Pexels

NITKO ne voli svoj posao 100 posto vremena koje provede radeći ga, zar ne? No bilo bi poželjno da ga ne mrzite.

Iako se većina s oduševljenjem hvata u koštac s novim radnim mjestima i poslovnim pobjedama koje ih očekuju, s vremenom taj entuzijazam kod mnogih popusti, pa čak i potpuno nestane. Ako ste jedna od tih osoba, možda ste primijetili kako se počinjete mijenjati. Možda ste to primijetili onog trenutka kada ste došli na svoje radno mjesto te vas je odmah uhvatila tjeskoba. Ili ste možda za vrijeme radnog vremena pobjegli u kupaonicu kako biste plakali. Sve to su znakovi koji pokazuju da vaš posao uništava vaše mentalno zdravlje.

Ovo su još neki alarmi koji signaliziraju da je krajnje vrijeme za promjenu, a iskusili su ih čitatelji portala Mihgty.

Osjećate se loše u nedjelju navečer

"Suprug mi je rekao da se moje raspoloženje značajno mijenjalo u nedjelju navečer, baš kao i na kraju školskih praznika", ispričala je Rebecca L. koja je bila zaposlena kao učiteljica.

"Plač, napadaji panike i tjeskobe. Neizvjesnost oko toga što me tijekom idućeg tjedna čeka na poslu", opisala je svoje nedjelje Stephanie B.

Stalno se osjećate ljutito

"Bila sam bijesna cijelo vrijeme. Vratila bih se kući i jednostavno bila u potpunom stanju tjeskobe i bijesa. Nisam mogla funkcionirati. Drama na poslu bila je više nego što sam psihički mogla podnijeti", rekla je Tahany E. koja je shvatila koliko je njezin posao bio toksičan tek kada se zaposlila na drugom mjestu.

Narušeno vam je fizičko zdravlje

"Imao sam srčani udar na poslu. Mislim da to poprilično puno govori", kaže Rox P.

"Budila sam se svakog jutra s bolovima u trbuhu. Stres mi je uzrokovao čir na želucu", ispričala je Dayhlaina L.

Ne osjećate se sigurno na poslu

"Radila sam u pozivnom centru i primili smo terorističku prijetnju. Tvrtka nije učinila ništa osim sve gurnula pod tepih, čak ni kada je policija posjetila dom pozivatelja. Štoviše, i dalje smo morali biti u kontaktu s njim i pomagati mu, a dodijeljen je upravo meni zbog mog velikog iskustva s korisničkim uslugama. Odbila sam. Nakon tog dana sam svako jutro imala napadaje panike na putu do posla, ali i tamo. Konačno, dala sam otkaz, ali i dalje imam napadaje panike kada mi zazvoni telefon", ispričala je Katelyn B.

Okrećete se alkoholu

"Moj prvi posao je bio u časopisu s urednikom koji ne samo da je bio zahtjevan nego i iracionalan i nasilan. Došla bih kući i pila alkohol kako bih izbrisala stres nakupljen tijekom dana. Tada sam shvatila da moram dati otkaz", prisjetila se Lucy D.

Osjećate se paranoično kada razmišljate o svojim suradnicima

"U mojoj glavi svi moji suradnici su se bili urotili protiv mene", rekla je Erica F. koja je tek kasnije shvatila da je paranoična i da su to neutemeljene optužbe zbog loše radne atmosfere.

Povraćate kada se sjetite posla

"Počela sam se buditi bolesna, doslovno povraćati svako jutro. Nakon toga bi uslijedila glavobolja, vrtoglavica, proljev i gomila drugih užasnih problema", otkrila je Carolyn L.

Nemate vremena za hobije

"Kad sam shvatio da sam se odrekao svojih hobija zbog posla, a ponekad preskakao čak i jelo ili gledanje televizora - dao sam otkaz", kaže Andrew P.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.