Pet osnovnih namirnica koje trebamo jesti ako želimo smršavjeti

Foto: Unsplash

SIJEČANJ je za većinu mjesec promjena, koje uključuju i skidanje viška kilograma. Mršavljenje je proces koji uključuje zdravu prehranu i tjelovježbu. Ako vam je cilj smršavjeti, evo kojih namirnica ne bi smjelo nedostajati u vašem jelovniku.

Avokado

Ova superhrana odlično se slaže s drugim namirnicama i smatra se jednim od najzdravijih voća koje možemo pronaći na tržištu. Zahvaljujući zdravim mastima, konzumacija avokada sprječava razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Mlijeko i jogurt

Proteini su bitan aspekt kada je uravnotežena prehrana u pitanju, a jedan od načina da ih unesete je pijenje mlijeka. Prema Sveučilištu Tel Aviv, pijenje mlijeka i konzumacija drugih mliječnih proizvoda poput sira ili jogurta pomaže u smanjenju razine šećera i poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu.

Kruh od cjelovitog zrna pšenice

Kruh se uglavnom zabranjuje kada smo na dijeti, ali to se odnosi na bijeli kruh, koji sadrži jednostavne ugljikohidrate. Zamijenite ga kruhom od cjelovitog zrna pšenice, čime dobivate više hranjivih tvari, a manje se debljate.

Vino

Možda niste očekivali vino na ovom popisu, ali ono je doista zdravo ako se pije umjereno. Vino pomaže kardiovaskularnom sustavu, a zahvaljujući antioksidansu resveratrolu, smanjuje proizvodnju masnoća.

Kava ili čaj

Ostala pića koja liječnici preporučuju za mršavljenje uključuju kavu i čaj. Prema studiji provedenoj na Sveučilištu u Londonu, kofein može potaknuti metabolizam, što ubrzava gubitak kilograma.

Ostale namirnice koje se preporučuju za mršavljenje su piletina, prokulice, leća i gljive.