Podebljajte dozu sjemenki od bundeva, nemate pojma koliko su dobre

Foto: Instagram

AKO ne uživate redovito u sjemenkama bundeve, onda je vrijeme da počnete.

K tome su još tako jeftine...

No dok mnogi odmah misle na fine, slane, pečene sjemenke, znajte da termička obrada uništava dobar dio nutritivnog blaga pa ih je najbolje jesti onakve kakve ih najčešće i možemo naći u trgovinama. Sirove i neslane.

Pravi saveznik mršavljenju

Sjemenke sirove bundeve u sebi kriju puno proteina i vlakana koji će vas automatski zasititi i pomoći vam da dulje izdržite bez jela. Zato su odlične za međuobroke, ali se mogu jesti i uz mnoga druga jela. Od njih možete napraviti ukusni pesto ili ih jednostavno dodati salatama i jelima s više ugljikohidrata da dobijete balans s proteinima. 

Poboljšavaju zdravlje srca

Bogate su omega-3 protuupalnim masnim kiselinama, a neka istraživanja pokazala su odlične učinke ulja od sjemenki bundeve na snižavanje krvnog tlaka.

Povećavaju energiju

Kad pričamo o prirodnoj energiji organizma, ne smijemo zanemariti važnost magnezija kojima sjemenke bundeve obiluju. Samo pola šalice očišćenih sjemenki dat će vam potrebnu dnevnu dozu magnezija.

Od njih bolje spavate

Sjemenke bundeve su odličan biljni izvor L-triptofana, spoja koji pomaže tijelu da proizvodi serotonin, hormoni koji poboljšava raspoloženje i opušta te tako pomaže i da bolje spavate.

Možete ih kupiti već osušene ili pojačati konzumaciju bundeva pa sjemenke obavezno odvojite i osušite. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.