Preslatki desert koji gotovo da ni nema kalorija, ali pršti energijom

Foto: Pinterest

AKO nikada niste probali smrznuto grožđe ovo je vjerojatno najbolji način da vas razuvjerimo. Napravite vrlo jednostavan i vrlo efektan desert koji ćete moći podijeliti na nekoliko dana ili se pohvaliti originalnim zalogajem na večeri za prijatelje. O zdravlju da i ne govorimo.

Pred vama je super jednostavni recept za grožđe umočeno u grčki jogurt s okusom vanilije te chia sjemenke. Za jedan obrok bit će vam dovoljno 10-ak "lizaljki" s kojima ćete se osladiti, nahraniti, a u organizam unijeti samo 52 kalorije. I dat će vam sve što trebate - chia sjemekne pune su vlakana i omega 3 masnih kiselina, dovoljno prirodnog šećera te mrvu proteina iz jogurta.

Lako ih je pripremiti u većoj količini i jednostavno ostaviti u dubokom da vam bude nadohvat ruke svaki put kada poželite nešto slatko. Ako baš ne preferirate chia sjemenke ili ste netom ostali bez njih, slobodno se poslužite s malo sjeckanih badema, oraha ili granole.

Priprema:

Operite grožđe, uzmite čačkalice i na svaku nabocnite jednu bobicu grožđa. Prije nego počnete slagati svoje "lizaljke" pripremite si nešto na što ćete ih slagati, a da vam stane u duboko smrzavanje. Najbolje je uzeti pleh ili široku, ne preduboku zdjelicu koje možete obložiti papirom protiv prianjanja. Zatim svaku bobicu grožđa prvo umočite u čašu s jogurtom, a potom donji dio bobice uronite i u malo sjemenki te slažite jednu do druge u pripremljeni pleh/posudu.

Sve skupa stavite na smrzavanje minimalno 90 minuta, a kada god vam se prohtje malo slatkog, sočnog i zdravog zalogaja znajte da vam je tu nadohvat ruke. Pogotovo ako ste si dali truda i napravali zaista puno ovih mini savršenstva na štapiću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.