Sedam savjeta za žene koje treniraju snagu

Foto: Unsplash

Uključivanje laganih treninga s utezima u fitness program neće automatski rezultirati izrazitim mišićima. Ova često netočna pretpostavka i dalje se može čuti u svijetu ženskog fitnessa pa smo odlučili popisati sedam savjeta za žene koje žele unaprijediti treninge snage i postići najbolje rezultate.

1. Utezi nas neće učiniti mišićavima

Mit je da će nas utezi učiniti mišićavima. Zapravo, utezi za treniranje, čak ni oni teški, neće učiniti žene glomaznima.

Pomoći će u rastu mišića, uklanjanju sala i izgradnji ženstvenih oblina. Možda ćete dobiti na mišićnoj masi, ali kada je riječ o izgledu, trening snage može stvarno transformirati vaše tijelo.

2. Ne brinite o tome što drugi misle 

Sasvim je prirodno osjećati se malo zastrašeno u teretani kad tek krenete trenirati. Najbolji savjet je lažirati samopouzdanje dok ga uistinu ne steknete. Većinu vremena, kada se osjećate kao da ljudi gledaju u vas osuđujućim očima, zapravo vas ne gledaju. Općenito, posjetitelji teretane brinu samo o sebi i o tome kako dobro izgledaju dok vježbaju, piše BulkNutrients.

3. Trenirajte prsa

Prsa su velika mišićna skupina, a za njihovo jačanje najbolje su vježbe poput zgibova, sklekova i potisaka. Razvoj prsa gradi funkcionalnu snagu koja je neprocjenjiva za sve ostale dijelove tijela i ukupnu snagu.

4. Ne zaboravite proteine

Povećanje unosa proteina može nam pomoći u izgradnji i održavanju čistih mišića, održati nas dulje sitima te nam zauzvrat pomoći da ojačamo. Proteini nisu važni samo za rast mišića, već i za njihov oporavak. Dodavanje proteinskog shakea nakon treninga može pomoći u obnovi i rastu mišića te spriječiti bol u mišićima.

5. Odmorite

Da bismo ojačali i razvili mišiće, nužno je odmoriti se. Dani odmora jednako su važni kao i dani treniranja jer tada tijelo zapravo gradi mišiće. Često mislimo da je više bolje, pogotovo kada imamo cilj, ali to nije nužno slučaj s gradnjom mišića. Uzimanje slobodnog dana omogućuje tijelu da se oporavi, odmori i raste.

6. Jedite dovoljno i zdravo

Prehrana je jednako važna kao i trening. Pobrinite se da jedete dovoljno i da je ono što jedete kvalitetna hrana koja će nahraniti tijelo i osigurati energiju. Vjerovali ili ne, ne jesti dovoljno bit će jednako loše kao i jesti previše.

Ako svoje tijelo ne opskrbljujete dovoljnom količinom hrane koja mu je potrebna, primijetit ćete smanjenje energije, kao i sporiji oporavak. Možete izgubiti masnoću i dok jedete pristojnu količinu hrane. Važno je da uključite puno povrća i proteina u svoju prehranu, i osjećat ćete se zadovoljno.

7. Vježbajte kako biste poboljšali svoje tijelo, a ne kako biste izgledali kao netko drugi

Istina je da morate prigrliti vlastito tijelo i raditi na tome da se osjećate dobro iznutra i izvana. Svaka je žena drugačija; trenirajte kako biste poboljšali kako se osjećate fizički, ali i psihički.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.