Video: Vježbe za snažne podlaktice

Foto: screenshot youtube


SNAŽNE i mišičave ruke žele imati svi muškarci, ali i žene dosta vremena posvećuju treningu ruku kako one ne bi bile mlohave i slabe. Kod vježbanja ruku uvijek se sva pažnja pridaje bicepsu i tricepsu, a mišići podlaktice često budu zanemareni. Biceps i triceps znatno veći mišići ruku te ih treba više trenirati, ali vježbe za mišiće podlaktice koje čine brachioradialis, fleksori i ekstenzori ne smiju se izostaviti.


Iako mali, mišići podlaktice prilično su važni jer se jako puno koriste kod svakodnevnih, a poglavito kod sportskih aktivnosti. Zaduženi su za snažan stisak i većinu pokreta koje radimo dlanom i prstima, stoga treba izbjeći svaki mišićni disbalans i ne dozvoliti da su mišići nadlaktice puno veći i snažniji od mišića ispod lakta. Osim toga, želite li izgraditi skladno, atletski građeno tijelo, morate voditi računa i o izgradnji malih mišića kao što su mišići podlaktice.

Unatoč tome što mišići podlaktice sudjeluju pri gotovo svim složenim pokretima i vježbama te su često aktivirani tijekom treninga, potrebno je povremeno raditi vježbe koje će ih direktno izolirati i snažno aktivirati. To su vježbe kod kojih pokreti obično kreću od dlana, a lakat je važno zadržati na mjestu. U videu pogledajte odlične vježbe za podlakticu te ih ubacite u svoj trening u rasponu od 10-15 ponavljanja u 2-4 serije. Vježbe za podlakticu možete raditi samo jednom do sva puta tjedno na kraju treninga za vidljive rezultate.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.