Hrenovke u lisnatom s 5.6 milijuna pogleda: Recepti ovog tipa na Instagramu su hit

Foto: Vedran Maričić

UZ DRUŠTVENE mreže nikada nam neće ponestati inspiracije za recepte, a par odličnih pronašli smo kod Vedrana Maričića, koji stoji iza Instagram i TikTok profila vedranovakuhinja. Vedran je 24-godišnji Zagrepčanin i na zadnjoj je godini studija, a u slobodno vrijeme kuha i svoje recepte dijeli na društvenim mrežama.

Na Instagramu broji više od 20 tisuća pratitelja, na TikToku nešto više od 8.5 tisuća, a s nama je podijelio omiljene recepte i otkrio nam ponešto o sebi - kako je krenuo stvarati sadržaj za društvene mreže, kakva jela najviše voli pripremati i odakle dolazi njegova ljubav prema kuhanju.

Od dnevnika recepata do zajednice od 20 tisuća ljudi

"Sve je krenulo krajem 2020. godine, a zapravo je ideja o otvaranju profila koji će mi služiti prvenstveno kao neki dnevnik recepata koje sam napravio nastala u prvom valu koronavirusa. S obzirom na to da tada više nisam mogao raditi svoj studentski posao jer se sve zatvorilo, većinu dana provodio sam istražujući recepte i počeo slikati sve što sam pripremio", započeo je Vedran naš razgovor.

Krajem iste godine otvorio je Instagram profil pod nazivom vedranovakuhinja, što mu je prvo palo na pamet, i upravo je na njemu počeo objavljivati slike jela koja je pripremio, kako kaže, samo za svoju dušu. Broj pratitelja iz dana u dan se povećavao, pa je ispod slika i kratkih videa počeo pisati i recepte, a danas njegova Instagram zajednica broji preko 20 tisuća ljudi koji svakodnevno prate njegove recepte.

Paralelno je počeo stvarati sadržaj i za TikTok, a nama je otkrio zašto je odlučio snimati baš recepte te odakle dolazi njegova ljubav prema kuhanju.

"Moj sadržaj usredotočen je 99 posto na recepte te tu i tamo na neku preporuku koju podijelim kada mi se nešto stvarno svidi. Moja ljubav prema kuhanju i hrani traje zapravo od kada znam za sebe. Možda se po jelima koja snimam to ne vidi, ali sam jako izbirljiv što se tiče hrane pa me možda upravo to potaknulo da istražujem recepte i zapravo stvaram okus koji ja želim", priznao je Vedran.

Otkrio nam je da najviše voli pripremati jela koja mu daju osjećaj zadovoljstva kada ih napravi, bilo to slatko ili slano jelo. "Primjerice, uživam u izradi recepata koji iziskuju dva do tri dana posla kako bi se postigao savršen rezultat, a od takvih jela mogu izdvojiti pain au chocolat ili sourdough kruh. Mislim da je to zajedničko svima nama koji stvarno volimo kuhati i provoditi vrijeme u kuhinji", rekao je.

Najpopularniji su jednostavni i brzi recepti

Kada je u pitanju objava recepata na društvenim mrežama, svako jelo koje Vedran snimi i podijeli sa svojim pratiteljima već je puno puta isprobano i napravljeno baš po njegovom ukusu, a rekao nam je i kakve recepte njegova publika najviše voli.

"Prema spremanjima, lajkovima i komentarima, vidim da se ljudima najviše sviđaju recepti za jednostavne deserte u čašicama, dizana tijesta i brze i fine ideje za ručak ili večeru. Moj favorit su definitivno zagorski štrukli", otkrio je Vedran te posebno izdvojio jednostavan recept za hrenovke u lisnatom punjene sirom, koji na Instagramu ima preko 5.6 milijuna pregleda.

Kada su u pitanju Vedranovi planovi, otkrio nam je da u skorije vrijeme planira snimati više tradicionalnih i zaboravljenih recepata zagrebačkog i zagorskog kraja jer su to jela na kojima je odrastao, a danas se sve manje pripremaju. Također, ne skriva koliko je zahvalan na podršci koju dobiva.

"Jako sam zahvalan jer je, od ideje da imam dnevnik recepata, kao što sam spomenuo na početku, ovaj profil prerastao u nešto puno više. Drago mi je da se ljudima sviđa način na koji donosim recepte te tako planiram nastaviti i dalje", zaključio je Vedran.

Vedranovi recepti koje morate probati

Za kraj donosimo nekoliko slatkih recepata koje je Vedran s nama podijelio. Tu su ukusne germknedle od pistacija, za koje pisani recept možete pronaći ovdje, a u nastavku je i videorecept.

Još jedan odličan recept je i ovaj za red velvet tortu - pisanu verziju recepta možete pronaći na linku, a ispod je i video koji prikazuje kako napraviti tortu s toliko slojeva.

Više njegovih recepata pronađite na njegovom profilu na Index Receptima, točnije - ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.