Jedna ova krafna sa sladoledom košta 5.90 eura, probali smo je

Foto: Index

NEKI DAN smo pročitali kako popularna zagrebačka slastičarnica Le Kolač na meniju ima trenutno "najseksi desert" u gradu. Pa smo ga otišli probati u relativno novootvorenom Le Kolač lokalu u Branimirovoj ulici na kućnom broju 41, tek koji korak udaljenom od Branimir centra.

Novi prostor je stvarno prelijep

Le Kolač je, o čemu smo vam već ranije pisali prije dva mjeseca, otvorio novi prostor u atraktivnom Parku kneževa. Susjed, odmah s druge strane zgrade, im je odlično uređeni Boogie Lab (više informacija ovdje). Ne kaska ni Le Kolač, iako površinom višestruko manji, no i dalje prostran.

Mramor, sve bež, visoki stropovi, divna rasvjeta - Le Kolač u novom prostoru izgleda svjetski. Neki dan su predstavili novosti u ponudi za ljeto, tostove i slatke kroasane za doručak koji se poslužuje do 11:30 sati, a ostatak dana nude sendviče s pečenim lososom, piletinom, kroasane s lososom.

Da bi gostima ponudili nešto novo, osmislili su, za podnošljivije ljeto u Zagrebu, tzv. Ice Donuts - krafne punjene sladoledom. Koktele pak potpisuje Dominik Bečvardi, prošlogodišnji najbolji barmen Hrvatske te suosnivač zagrebačkog bara Peaches&Cream. Yuzu i lješnjak, gorki likeri od naranče i višnje, breskve i sečuanski papar dio su sastojaka.

Ajmo sad na sladoled u krafni

Ipak, mi smo prvenstveno došli zbog krafni. Princip je ovakav - klasična pržena krafna se prereže na pola, u sredinu se stavi kuglica sladoleda, poklopi se gornjom polovicom krafne i zatim se krafna tostira. Jedna košta 5.90 eura, što je, preračunamo li u kune, 44.50 kuna.

Desert je to koji se treba jesti odmah, iste sekunde, jer je poanta da je sladoled hladan, dok je krafna još topla, pa se dobije još posebniji okus. Isto kao kod toplog brownieja, toplog komada pite od jabuka ili lava kolača tek izvađenog iz pećnice koji se poslužuju uz kuglicu sladoleda.

Ideja je odlična - slatka, sočna, kalorijska bomba koja spaja dvije omiljene slastice, sladoled i krafne. Probali smo dvije vrste, sa sladoledom od pistacije s malinom te s čokoladom. Čokolada nam se više svidjela jer je bogata i jako ukusna.

Ipak, voljeli bismo malo više sladoleda unutar krafne i da, što se same krafne i tijesta tiče, malo "podivljaju" s aromama jer bi i ona trebala malo više surađivati u okusu, ali i teksturom, s obzirom na to da bismo, kad je već riječ o nečem tostiranom, voljeli imati hrskavi moment u cijeloj priči.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.