Kako poširati jaje a da ne izgubite živce? Znamo super trik

Foto: Shutterstock

MNOGI vole jesti poširana jaja, no ne vole ih svi pripremati. Naime, ova metoda pripreme jaja ne polazi svima za rukom jer se često može dogoditi da se bjelanjak razdvoji ili da se žumanjak raspadne. No uz nekoliko trikova, poširanje će vam ići kao od šale.

Što je poširanje?

Poširanje podrazumijeva kuhanje u vodi koja tek što nije zavrela, pri čemu će se bjelanjak uhvatiti za žumanjak, što će rezultirati kuhanim bjelanjkom i tekućim žumanjkom koji se savršeno prelijeva preko kruha ili sendviča. Upravo zato poširana jaja mnogima su omiljen odabir za doručak.

Kako napraviti savršena poširana jaja?

Za poširanje je najbolje koristiti svježe jaje koje ćete prvo procijediti, a zatim ćete ga staviti u grabilicu za juhu koju ste prethodno malo nauljili. U međuvremenu u lonac stavite litru vode i žlicu octa ili limunovog soka i pustite da zavre.

@half_batch_baking Heres the science behind a perfectly poached egg. Fresh eggs or grade AA are the best. Start by straining the outer albumin and transfer to a ladle. To a pot, add 4 cups of water anc 1 tbsp vinegar or lemon juice. Lower into gebtly simmering water. Cook 2 min for runny yolk or 4 for hard. Rinse, pat dry and serve #eggtok #poachedegg #poachedegg #sciencebehind #foodscience #cooking ♬ Romantique - Brigitte Bardot

Kada voda zavre, smanjite vatru i jaje polako ispustite u vodu, kao što je prikazano na videu. Kuhajte u vodi dvije minute ako želite da vam se žumanjak razlijeva ili četiri minute ako želite da bude malo tvrđi. I to je to - poširano jaje stavite na tost, sendvič ili komad kruha i uživajte!

@half_batch_baking Why eggs float away when poaching #poachedegg #eggsbenedict #foodscience #eggtok #eggs #learnontiktok #brunch ♬ Slipping Through My Fingers - Declan McKenna
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.