Koliko ove godine na moru koštaju sladoled, pizza, lignje? Provjerili smo

Foto: Index

OBIŠLI SMO par mjesta u Šibeniku i provjerili kako se u ovom gradu kreću cijene sladoleda, pizza, lignji, palačinki i koliko će strani, ali i domaći turisti koji ovdje dođu na godišnji odmor, morati izdvojiti za jedan obrok.

Pizze između 8.90 i 11.30 eura, lignje do 11 eura

Za početak smo naišli na restoran smješten na šibenskoj rivi, u sklopu hotela Jadran (hotela koji ima 3 zvjezdice) i provjerili kako se u njemu kreću cijene pizze. Za najjeftiniju Margheritu ovdje ćete morati izdvojiti 8.90 eura, a najskuplja opcija je Tonno, s tunom i maslinama, za 11.30 eura. Pizza Funghi košta 9.90 eura, a pizze Capricciosa, Vesuvio, Salami i Vege koštaju po 10.90 eura.

Zatim smo svratili do Fry Guya, a riječ je o svojevrsnom fast foodu na dalmatinski koji postoji već šest godina i nudi uglavnom plodove mora, a naknadno su uveli ćevape i piletinu, zbog djece koja odbijaju jesti morske plodove. Pržene lignje ovdje ćete platiti 9 eura, a ako želite lignje i pomfrit, to košta 11 eura.

Riblji burger od škampa ili oslića ovdje košta 12 eura, porcija prženih girica 6 eura, a sendvič od tune 11 eura. Nude i dva jela s grilla - ćevapčiće za 10 eura i grilanu piletinu u sendviču za 8 eura, a porcija pomfrita košta 4.50 eura.

Palačinke 4 eura, a kuglica sladoleda između 1.70 i 2.50 eura

Ako se zaželite slatkog, na jednom štandu na šibenskoj rivi prodaju palačinke, slushy i sladoled - palačinke s namazom koštaju 4 eura, one bez namaza su 3.50 eura, slushy je 4 eura, a kuglica sladoleda 2.50 eura.

Sladoled smo uzeli i u popularnoj sladoledarnici Ka Grom, ispred koje se stvaraju dosta veliki redovi, a cijene ovdje variraju, ovisno o tome odaberete li klasičan ili premium okus sladoleda. Kuglica klasičnog sladoleda je 1.70 eura, a ako odaberete malu kuglicu, to će vas koštati 0.90 eura. Kuglica premium sladoleda je 1.90 eura, a mala kuglica 1 euro.

Azijska jela između 10 i 21 eura

U Šibeniku smo naišli i na azijski restoran Pa Kai skriven u jednoj uličici i bio je pun, a nudi razna azijska jela, od gyoza i ramena do poke bowla. Ovdje u ponudi imaju tri predjela - pet komada gyoza za 12 eura, pet komada arancina za 10 eura i grilane bukovače za 14 eura.

Od glavnih jela ovdje možete naručiti dva bao bunsa sa svinjskom potrbušinom ili kozicama za 13.50 eura, dva komada rebaraca ili ražnjića s rižom za 17 eura, vegetarijanski ramen ili zeleni curry za 15 eura te pad thai i prženu rižu s piletinom za 12 eura. Od 1 do 4 eura koštaju dodaci koje možete naručiti uz svoja jela, poput kozica, gljiva, povrća i sličnog.

Ovdje možete naručiti i vegetarijanski Buddha bowl za 15 eura, losos bowl za 20 eura, pileći bowl za 15.50 eura, bowl s kozicama za 16.50 eura ili tuna poke bowl za 21 euro, a u ponudi imaju i dječji meni s rižom, piletinom i sezonskim voćem i povrćem za 9.50 eura. Od deserata nude sladoled od lješnjaka, kokosa i pistacije za 4 eura te čokoladnu ili voćnu sirovu tortu za 5.50 eura po komadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.