USKORO kreće nova sezona PLACe Marketa, koji će se ove godine ponovno održati u Zagrebu i Splitu. Nova sezona otvara se u petak, 12. travnja, na Dolcu s početkom u 18 sati, a PLACe Market zatim dolazi i u Split, i to u subotu, 20. travnja, s početkom u 16 sati.
"Odbrojavanje je krenulo. Nadamo se da se našim druženjima radujete kao i mi..." piše na Instagram profilu PLACe Marketa, koji će se na zagrebačkom Dolcu održavati svakog petka, a na splitskom Pazaru svake subote.
Kako je bilo prošle godine?
U splitskom dijelu projekta prošle su godine sudjelovali restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa.
Na zagrebačkom PLACe Marketu sudjelovali su Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.
Osim proljetnog izdanja, zagrebački PLACe Market prošle je godine dobio i jesensko, ali i adventsko izdanje, na kojemu se jelo svašta - od baby praščića, pohanih krvavica i ramena do gulaša od hobotnice, brudeta od bakalara, morskog psa te sushija i kozica u tempuri.
Ovogodišnja gastronomska ponuda još uvijek nije poznata - zasad znamo samo lokaciju te da će se PLACe Market u Zagrebu održavati svakog petka do ljetne pauze, a u Splitu svake subote do kraja svibnja.