Sjećate se kad su palačinkarnice bile hit? Ove u Zagrebu su opstale

Foto: Instagram/Choco Cafe

PALAČINKARNICE su u Zagrebu svojedobno bile vrlo popularne - otvarale su se na svakom uglu, a nudile su svašta, od slanih palačinki do onih slatkih, od klasičnih do malih američkih palačinki. Situacija se do danas promijenila, mnoge od njih su zatvorene, a u užem centru grada od tolikih palačinkarnica opstala je samo jedna.

No ne brinite - neke su i dalje otvorene pa ako se zaželite palačinki, složili smo listu palačinkarnica u Zagrebu koje i dalje možete posjetiti. Neke funkcioniraju kao klasične palačinkarnice, kod nekih postoji samo opcija naručivanja za van, a evo gdje se sve nalaze i što sve imaju u ponudi. 

Činkica

Adresa: Trg Ivana Kukuljevića 7 (Špansko)
Radno vrijeme: pon-ned 08-23

U ovoj palačinkarnici sami možete složiti svoje kombinacije. Možete birati između klasične palačinke, čokoladne palačinke, proteinske palačinke, a u ponudi imaju i tostirane i pohane palačinke sa slanim sastojcima.

Cijene se ovdje kreću od 2.40 do 7.80 eura, ovisno o sastojcima i punjenju, a u palačinke možete staviti svašta - od Nutelle i Lino Lade, do raznih čokoladica, keksića, sladoleda i voća.

Milky

Adresa: Ulica Ede Murtića 4 (Središće), Dankovečka ul. 3 (Dubrava)
Radno vrijeme: pon-čet 10:30-20, pet-ned 10:30-23:15

I palačinkarnica Milky radi po principu da sami složite svoju palačinku, a imaju i neke svoje kombinacije. Od slatkih, možete birati između američkih, proteinskih, čokoladnih, red velvet, bezglutenskih i veganskih palačinki s raznim nadjevima, a tu su i slane proteinske, tostirane, pohane i bezglutenske palačinke. Cijene također variraju ovisno o sastojcima, a kreću se između 2.40 i 7.30 eura.

Imaju dvije lokacije u Zagrebu, no u vrijeme booma su se proširili po regiji, tako da sada posluju i u Beogradu, Nišu te Sarajevu.

Nutelino

Adresa: Vlaška 10
Radno vrijeme: pon 15-22, uto-čet 10-22, pet-sub 10-23, ned zatvoreno

I Nutelino u ponudi ima slatke klasične i američke palačinke. Od klasičnih tu su Nutella - Lino Lada za 6.90 eura, Lješnjak - Nutella i Kikiriki maslac - Snickers za 6.50 eura te Marmelada - petit keksi za 5.90 eura.

Američke palačinke su između 6.50 i 6.90 eura, a možete birati između onih s bananom, jabukom, višnjama, šumskim voćem, narančom ili malinama. Tu su i slane palačinke, a one su između 6.30 i 7.50 eura.

La Creperia

Adresa: Bukovačka cesta 23, Horvaćanska cesta 69, Ulica Pile III 11
Radno vrijeme: pon-ned 15-23 (sve lokacije)

Palačinkarnica La Creperia u Zagrebu se nalazi na tri lokacije, a u svakoj možete složiti svoju palačinku te možete birati između mini američkih palačinki i klasičnih velikih palačinki. Ovdje nema slanih palačinki, no možete odabrati razne namaze, nadjeve i čokoladice, a dok mini palačinke koštaju između 6.11 i 7.17 eura, za velike ćete morati izdvojiti između 5.84 i 6.37 eura.

Choco Café

Adresa: Višnjevac 2 (Trešnjevka)
Radno vrijeme: pon-ned 08-23

Palačinkarnica Choco Café na zagrebačkoj Trešnjevci u ponudi ima klasične palačinke s raznim nadjevima, kao i pohane palačinke, klasične slane palačinke i vafle. Od slanih palačinki imaju one s piletinom, s Bolognese umakom i s raznim salamama, a cijena im je od 5.10 do 6.80 eura. Slatke palačinke su između 7 i 12.10 eura, a možete i složiti svoje i odabrati slatke dodatke po svom izboru.

Bakine palačinke

Adresa: Malešnica 54
Radno vrijeme: pon-ned 16-23

Klasične palačinke kao one kakve peku naše bake pronaći ćete na Malešnici, a mogu se i naručiti. Palačinkarnica Bakine palačinke u ponudi ima palačinke s raznim namazima, od čokoladnog, Nutelle i Lino Lade do pekmeza od marmelade, šljiva, šipka, jagoda... Cijene se kreću između 7.33 i 12.30 eura.

Palačinke & Co

Adresa: Ulica Lavoslava Ružičke 44
Radno vrijeme: pon-pet 11-23, sub-ned 15-23

Palačinke & Co u svojoj ponudi također imaju klasične palačinke s raznim namazima, a u porciji se dobije osam palačinki. Palačinke s jednim namazom su između 9.87 i 14.63 eura, a ako želite kombinirati dva namaza, tada koštaju između 9.87 i 15.78 eura. Slane palačinke su 12 eura, a možete birati između palačinke s kulenom ili sa šunkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.