Što se uskoro otvara u Zagrebu? Saznajte ovdje

Foto: Ena Dragičević/Index

ZAGREBAČKA gastro scena uskoro bi trebala biti bogatija za neka nova mjesta. U planu su nove pekarnice, burger barovi, slastičarnica, wine bar i restoran, a u nastavku donosimo cijeli popis.

Boogie Lab

Adresa: Arena Centar, Ulica Vice Vukova 6

Osim Boogie Laba u Parku Kneževa, koji privlači sve više posjetitelja, uskoro bi se trebao otvoriti još jedan u zagrebačkoj Areni. Više o tome smo pisali ovdje, a u novom Boogie Labu očekuje nas nešto drugačija ponuda hrane i pića u odnosu na onaj u Parku Kneževa.

Kukuriku

Adresa: Mesnička ulica 3

Još jedna pekarnica uskoro će se otvoriti u Zagrebu, i to u samom centru grada, a riječ je o pekarnici Kukuriku predvođenoj Domagojem Kordićem (više o tome pisali smo ovdje). Dosad je postojala samo u Savskoj 156, a u njoj smo probali odlično Schwarzwald lisnato, no osim toga imaju i razna druga peciva i sourdough kruhove.

Kiyomi

Adresa: Gajeva ulica

Chef Vid Nikolić i restorater Davor Bienenfeld, vlasnici popularnih mjesta u Zagrebu koja se baziraju na asian fusion kuhinji, uskoro bi trebali otvoriti svoj restoran Kiyomi. Prošle su godine na Fooling aroundu već predstavili neke poslastice koje će biti dio ponude i u novom lokalu, koji će biti smješten u Gajevoj ulici.

Noel

Adresa: Masarykova 24 (pekarnica)
Iblerov trg, Skalinska ulica (burger barovi)
Europski trg (pizzeria i wine bar)

Noel, poznati zagrebački restoran i jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom u gradu, nedavno je otvorio još jednu pekarnicu, a do ljeta 2024. vlasnici ovog restorana planiraju otvoriti i dva burger bara te pizzeriju s vinskim barom i opsežnom listom koktela. Više možete pročitati ovdje.

Crna ovca

Adresa: Martićeva ulica

Još prošle godine pisali smo o srpskoj sladoledarnici Crna ovca, koja je od 2015. godine otvorena u Beogradu, a uskoro bi trebala otvoriti svoja vrata i u Zagrebu, u Martićevoj ulici (cijeli tekst pronađite ovdje). Točan datum otvorenja još nije poznat, a ako će ponuda biti ista kao i u Beogradu, onda nas, među ostalima, čekaju i sladoledi od suhih šljiva i slanine te gorgonzole i kajmaka.

The Grill by Public

Adresa: Golikova 6

U kvartu Voltino u Zagrebu otvara se ogroman grill, a ime koje je istaknuto na prostoru koji se još uređuje je The Grill by Public. Čini se da istoimena pizzeria, koju je naš Lovac na pizze uvrstio na listu najboljih pizzerija u Hrvatskoj, udaljena tek par kućnih brojeva u istoj ulici, širi poslovanje i na grilanje. Točan datum otvorenja još uvijek nije poznat.