U Zagreb stiglo viralno pecivo koje se do sada moglo probati samo u Parizu

Foto: FB/Bread Club Zagreb

ZAGREBAČKA pekarnica Bread Club objavila je da od danas u svojoj ponudi ima jednu novost, a riječ je o crookieju - viralnom mješancu kroasana i keksa koji se do sada mogao kušati samo u Parizu.

Naime, crookie je osmislila pariška pekarnica Boulangerie Louvard još 2022. godine. Njihov je kroasan te godine nagrađen kao najbolji u cijeloj Francuskoj, a u njega su dodali i cookie smjesu napravljenu od jedne od najboljih čokolada i tako je nastao crookie.

>> Što dobijete križanjem kroasana i keksa? Crookie je novi viralni hit

Crookie od sada i u Zagrebu

No tek je nedavno ova slastica postala viralni hit na društvenim mrežama, a o crookieju smo pisali još u ožujku ove godine. Sada ćemo ga konačno moći kušati i u Zagrebu, a iz Bread Cluba su na društvenim mrežama objavili da su napravili svoju verziju ove popularne slastice, koju su nazvali Bread Club Crookie.

Njihov crookie izgledom je malo drugačiji od klasičnog - okruglog je oblika i prerezan na pola, a cookie smjesa stavlja se u sredinu i na vrh okruglog kroasana, koji zatim ide na pečenje.

Možete ga napraviti i kod kuće

Kada smo prvi put pisali o crookieju, napisali smo i da ga vrlo jednostavno možete napraviti kod kuće, a za to možete koristiti kupovne kroasane ili pak umijesiti domaće. Kroasane stavite peći, a dok se peku, napravite cookie smjesu.

Pomiješajte jedno jaje, 60 g šećera, 70 g omekšalog maslaca, 130 g glatkog brašna, žličicu praška za pecivo, malo soli i 70 g čokoladnih kapljica. Kada vam se kroasani ohlade, prerežite ih na pola i premažite smjesom, a možete dodati malo smjese i izvana. Ponovno ih ispecite, 10 minuta na 200 stupnjeva, i uživajte u ovim slatkim zalogajima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.