Već sad imamo popis najpopularnijih ovogodišnjih krafni u Zagrebu

Ilustracija: Shutterstock

BLIŽI se vrijeme poklada, a to znači da ćemo konačno opet uživati u krafnama. Neki ih rade doma i domaće su im najbolje, no ako vam je to previše posla, u Zagrebu ima toliko mjesta na kojima ih možete kupiti da se ne morate zamarati s pripremom.

>> Podsjetite se kakve su nam bile prošle godine

Krafne su na nekim mjestima već u prodaji, na nekima još nisu, no uskoro će biti, a u nastavku donosimo popis svih najpopularnijih mjesta u kojima u idućim tjednima možete probati krafne raznih okusa. 

1. Bread Club

Lokacije: Britanski trg 9, Vlaška 27, Trakošćanska ulica 42 (Trešnjevka), Horvaćanska cesta 154 (Vrbani), Bukovačka 25 (Maksimir), Julija Knifera 1 (Središće)
Radno vrijeme: ovisno o lokaciji

Majstorska pekarnica Bread Club, ujedno i ona s najviše lokacija po gradu, danas je objavila kako od sutra kreće s krafnama po svim poslovnicama, pa ćemo vam svakako javiti dojmove čim ih probamo, ali i kakve sve okuse nude.

2. Bekeraj

Adresa: Ulica Grge Tuškana 24
Radno vrijeme: pon-pet 06:30-20, sub 06:30-17:30, ned zatvoreno

Mala zagrebačka pekarnica u Tuškanovoj ulici nedaleko od tržnice Kvatrić u ponudi zasad ima krafne s 10 raznih okusa - one klasične, s marmeladom i Nutellom, ali i neke malo drugačije, poput cheesecake višnje ili crumble karamele. Krafne se kod njih već prodaju, a mogu se naručiti i online.

>> O ovim krafnama nitko ne piše, a sto puta su bolje od silnih razvikanih po Zagrebu

3. Meet Mia

Adresa: Vlaška ulica 43
Radno vrijeme: pon-ned 08-21:30

Slastičarnica i brunch mjesto Meet Mia u svojoj ponudi također ima krafne, a ove godine nude sedam različitih okusa, od kojih su možda najzanimljivije apple pie krafna s jabukama, kremom od vanilije i crumbleom te krafna s kremom od vanilije, malinama i home made marshmallow od maline. Krafne su kod njih u prodaji već od 9. siječnja.

4. Proof 33

Adresa: Ilica 33
Radno vrijeme: pon-sub 08-15, ned zatvoreno

Nedavno otvoreni Proof 33 u svojoj ponudi ima razne slastice - babku, tart, frangipane te galette sa sourdough starterom koje dolaze u slanoj i slatkoj verziji, a tu su, naravno, i krafne. Na svom su Instagramu objavili da nas već čekaju dva nova okusa krafni, vanilla, lemon & pepper te apple Jack Daniel’s, a najavili su da uskoro stižu i drugi okusi.

>> Imamo recept za krafne iz Proofa

5. Orijent

Adresa: Maksimirska 34 i Froudeova 1
Radno vrijeme: pon-sub 8:30-21, ned 10-20 (Maksimirska) 
pon-sri 9-21, čet-sub 9-22, ned 10-20 (Froudeova)

Zagrebačka slastičarnica Orijent smjestila se na dvije adrese, a na obje možete pronaći krafne ili ih naručiti. U ponudi su razne kombinacije, a osim klasičnih, tu su i premium okusi - krafna s kremom od čokolade, slanim karamelom i kakaom te krafna s kremom od bijele čokolade s tostiranim kokosom, bijelim ganašem i sjeckanim bademima samo su neke od njih. Kakve su ove godine, tek ćemo saznati.

6. Amelie

Adresa: Vlaška ulica 6
Radno vrijeme: pon-ned 08-22

Slastičarnica Amelie, uz svoje prepoznatljive kolače, svake godine u veljači svoju ponudu proširi i na krafne. Trenutno još nisu u prodaji, a ako će biti iste kao i prethodnih godina, ovdje ćete moći kušati krafne s punjenjem od pistacija ili lješnjaka, ili pak one klasične, s punjenjem od marelice.

7. Magnolia

Adresa: Gundulićeva ulica 4
Radno vrijeme: pon-ned 08-22

Magnolia je poznata po svojim kolačima, no i ovdje se oko veljače mogu probati krafne. Prethodnih smo godina ovdje mogli kušati krafne od vanilije, čokolade, marmelade, cheesecakea od maline te kreme od pistacija, a iako ove godine još uvijek nisu u prodaji, sigurni smo da će uskoro biti.

8. Neka jedu kolače

Adresa: Kamaufova ulica 22
Radno vrijeme: pon zatvoreno, uto-sub 08-19, ned 08-12

Za krafnama iz slastičarnice Neka jedu kolače proteklih je godina zavladala pomama, a ove godine idu samo na rezervaciju. Pripremili su 6 okusa - 3 chefs, 3 classic okusa, a još nisu otkrili koji su. Prošle godine u ponudi su bile krafne od lješnjaka, jagode, slastičarske kreme, kreme od pistacija te šljiva orah krafne i Nutella lješnjak krafne.

9. GlutenBio

Adresa: Ulica kneza Ljudevita Posavskog 34a
Radno vrijeme: pon-pet 09-19, sub-ned zatvoreno

I ove godine možete pronaći krafne bez glutena, mlijeka i jaja, a GlutenBio ih prodaje od 15. siječnja. Već se sada mogu naručiti, a od okusa tu su klasična, prazna krafna, krafna s marelicom i krafna s Nutellom, koja sadrži mlijeko.

10. Mangia

Adresa: Medulićeva ul. 14
Radno vrijeme: pon-pet 8-20, sub 8-15, ned zatvoreno

Mangia već tradicionalno u ovo doba godine ima bombolone, talijanske krafnice koje se zaista razlikuju od ovih klasičnih - vrlo su lagane, meke i prozračne, a najvažnije, nisu masne, ističu. Imaju one punjene Nutellom, kremom od pistacija, slastičarskom kremom i marmeladom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.