VIDEO Kako napraviti savršeno poširano jaje

Foto: Shutterstock

NA TikToku smo našli jedan vrlo informativan video iz kojeg možete naučiti ispoširati jaje. Bez octa, bez vrtloga koji nose lonce po kuhinji i stabla po dvorištu te ružnih repića odvojenih od usamljenog žumanjka.

Trebate što svježija jaja

Prvi korak je da nabavite čim svježija jaja jer imaju čvršći bjelanjak, a to znači manje raspadanja. Prije no što ga ubacujete u vodu, stavite ga u sitno sito kroz koje će oteći eventualni vodenkasti dio bjelanjka.

U vodu ne stavljate ocat

Iako široko poznat kao as u rukavu kad je o ispravno poširanim jajima riječ, autor ovog videa u vodu u kojoj će se poširati jaje ne dodaje ocat, već samo prstohvat soli.

Bez tornada, dovoljan je zamah žlicom

Umjesto da energično miješate zakuhalu vodu i radite opasni vrtlog u čiju sredinu planirate ispustiti jaje, dovoljno je tek zavrtjeti je jednim pokretom, čisto zato da se jaje ne zalijepi za dno lonca. 

Prvo 2 minute, još malo ako treba

Jaje u zakuhaloj vodi ostavite 2 minute (bez kuhanja, molimo), pa provjerite je li bjelanjak obrađen. Ako nije, ostavite jaje u vodi još 30 sekundi. Oduprite se želji da zakuhavate vodu. Nemojte, samo ostavite to jaje da se ispošira do kraja u miru.

Ne odmah na kruh, mokro je!

Jaje nemojte odmah iz vode staviti na tost da se kruh ne razmoči. Stavite ga prvo na papirnati ubrus, začinite ga, pa onda možete dalje. Odlično bi išlo na jedan avokado tost, ali i na vrh lisnate salate, poput ove Cezar.

@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d'un autre été, l'après-midi - Yann Tiersen
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.