We are 50: Zagorenu gyozu spasili su dobar burger i hrskavi krumpirići

Foto: Index

NEDAVNO smo vam predstavili svoju listu s četiri mjesta u Zagrebu na kojima se može pojesti dobar ramen, sve popularnija kompleksna japanska juha s raznim dodacima.

>> Gdje u Zagrebu pojesti dobar ramen? Imamo četiri provjerene adrese 

Osim kultnog Torija, Torikaye i Soi Fusiona, na listi se našao i We are 50, nekima možda poznat i pod sloganom "burger and champagne bar", lokal u staroj Vlaškoj, odnosno na zagrebačkom Europskom trgu, odmah podno katedrale. Ramen smo ondje jeli još prije nekoliko mjeseci i jako nam se svidio, a ovaj put odlučili smo u We are 50 probati što još egzotično nude na jelovniku. 

Nije isključivo azijski

Inače, na njihovom meniju ima svega - od gyoza i ramena do burgera i krumpirića. Cijene gyoza kreću se od 60 do 66, ramena od 92 do 128, burgera od 68 do 104 i krumpirića od 26 do 42 kune. Naručili smo pork gyoze, Seoul burger i sweet chilli krumpiriće. I da, cijene su prilično visoke, to je činjenica. S druge strane, treba imati na umu i da je lokal na Europskom trgu, par koraka od glavnog zagrebačkog trga.

Gyoze punjene svinjetinom (60 kn)

U porciji su četiri gyoze, a osim ovih sa svinjetinom, imaju i one s junetinom (66 kn) te vege s kvinojom, dimljenim tofuom i shiitake gljivama (60 kn).

Ana:
Lošije su mi od onih u Toriju i Torikayi, ali nisu katastrofa. Trebalo bi im malo više punjenja, a od četiri komada jedna je bila baš pošteno zagorena, što se osjetilo već po mirisu. Ostale tri su bile uglavnom ok. Gyoze nam, zbog toga što je jedna bila neugodno zagorena, nisu htjeli naplatiti.

Igor:
Gyoze mi se nisu previše svidjele i unatoč tome što su bile prepečene, a djelomično i zagorene, tekstura im je bila lagano gnjecava i vodenasta. Volim gyoze i vjerojatno bih ih naručio opet jer mislim da punjenje nije bilo loše, samo je negdje zapelo prilikom izvedbe. Osoblje je bilo ugodno i uvažili su primjedbu vezanu uz zagorenost.

Seoul burger (82 kn) i sweet chilli fries (30 kn)

Seoul burger jedan je od četiri burgera na meniju. Postoje još classic (68 kn), Hvar s gorgonzolom i chutneyjem od smokve i luka (78 kn) te truffe (104 kn) sa sirom s tartufima, foie gras i truffle aiolijem.

Ovaj naš korean style sastoji se od junetine, korejskog BBQ umaka, domaćeg kimchija, majoneze sa sezamom te klicama mungo graha u tostiranom mliječnom pecivu od kiselog tijesta.

Sweet chilli krumpirići su, kako piše na jelovniku, ručno rezani krumpir začinjen togarashijem i poslužen sa sweet chili majonezom. Što je togarashi? Shichi-mi tōgarashi, poznat i kao nana-iro tōgarashi ili jednostavno shichimi, uobičajena je japanska mješavina začina koja sadrži sedam sastojaka. Tōgarashi je japanski naziv za Capsicum annuum, ljutu papričicu porijeklom iz Srednje i Južne Amerike, a upravo ovaj sastojak čini ovu mješavinu prilično ljutom.

Ana:
Burger mi je bio odličan. Meso srednje pečeno, baš fino mekano pecivo i ovi - za klasičan burger kakav uglavnom jedemo na drugim mjestima - neobični dodaci su stvarno kul. Ljuto ne podnosim baš najbolje, ali naručila bih ga opet.

Krumpirići su malo deblji od uobičajenih, ali jako hrskavi. Taj posip je isto prilično ljut, ali umak ga ublaži, tako da ovo dvoje kod mene ima jako lijep prolaz. I da, burger nije nikakva mrcina, za sve one koji zahtijevaju pecivo promjera pola metra.

Igor:
Burger je izgledao ukusno čim sam ga ugledao na tanjuru. Nikada do sada nisam jeo kimchi u burgeru i moram priznati da mi se kombinacija jako svidjela. Kimchi nije bio mokar, već hrskav i ukusan, medium rare meso je bilo mekano i sočno, a pecivo je sve fino povezalo u jednu vrlo zadovoljavajuću cjelinu. Krumpirići su bili hrskavi, ukusni i fino posoljeni, a svidio mi se i umak i ljuti posip. Svakako bih naručio opet.