Za bolje i ukusnije instant rezance isprobajte ove trikove

Foto: Unsplash

INSTANT rezanci uvijek dođu s raznim umacima i začinima, no ponekad su, unatoč tim dodacima, jednostavno nedovoljno ukusni. No, kupovni instant rezanci mogu biti još boljeg i zasitnijeg okusa samo ako im dodate još par sastojaka. Evo ideja.

>> Ovo su dućani u Hrvatskoj gdje se kupuju mazapan, tteokbokki, tamarind i buldak 

Od rezanaca napravite wok jelo

Skuhajte instant rezance, ocijedite ih i popržite s povrćem, mesom i umakom po vašem izboru. Za začiniti jelo možete koristiti začine i umake koje ste dobili s rezancima, a možete iskoristiti i neke druge po izboru. Kako god bilo, povrće i meso rezance će podići na novu razinu.

Rezancima dodajte Srirachu ili miso pastu

Ako volite malo ljutine, rezancima dodajte Srirachu, popularni ljuti umak napravljen od crvenog čilija i češnjaka. Možete dodati i miso pastu, napravljenu od fermentiranih sojinih zrna, koja je odlična zamjena za sol, a dobra je za imunitet i probavu.

Dodajte malo maslaca od kikirikija

Za jelo orašastog okusa inspirirano Tajlandom, skuhajte rezance prema uputama, ali bacite paketiće sa začinima koje ste dobili uz njih. Umjesto toga, pomiješajte sezamovo ulje, maslac od kikirikija, med, sojin umak, rižin ocat, češnjak i đumbir i prelijte preko vrućih rezanaca. 

>> Gdje u Zagrebu pojesti azijsku hranu? Znamo devet provjerenih mjesta 

Slanina i kuhano jaje za bolji okus

Ako nemate vremena za ispeći svinjsku potrbušinu ili neko drugo meso, prepecite malo slanine i dodajte ju svojim rezancima. Možete dodati i kuhano jaje, koje će se odlično slagati i s rezancima i sa slaninom.

Dodajte povrće i napravite juhu

Rezance stavite kuhati, a pred sam kraj, prije nego što budu gotovi, u juhu dodajte malo lisnatog povrća poput špinata. Također možete dodati i malo smrznutog povrća poput kukuruza, graška i mrkve - samo ih odmrznite pod tekućom vodom, a zatim ubacite u rezance.

Dodajte malo kimchija za slano-ljut okus

Kimchi je tradicionalni korejski prilog koji se obično pravi od ukiseljenog i fermentiranog povrća. Jednostavno ga poslužite s kuhanim rezancima za pikantan i slan okus. Gotov kimchi pronaći ćete u specijaliziranim trgovinama, osobito kimchi od kupusa, koji je najčešća sorta.