Četiri štenca ostavljena su u pustinji, prisiljena jesti kamenje. Konačno su spašeni

Screenshot: TikTok

ČETIRI štenca spašena su nakon što su tjednima preživljavala u užarenoj vrućini pustinje Mojave, gdje su bila prisiljeni jesti kamenje kako bi ostali živi.

Organizacija za spašavanje pasa Paws Patrol LV, sa sjedištem u Las Vegasu, primila je poziv od zabrinutog putnika koji je uočio pse u blizini benzinske postaje uz autocestu, nedaleko od Bakera u Kaliforniji. Volonteri su kontaktirali zaposlenike postaje koji su potvrdili da već gotovo mjesec dana viđaju četiri štenca.

Odlučni u namjeri da ih spase, volonteri su krenuli u iscrpljujuću, petodnevnu potragu u surovim pustinjskim uvjetima. Štenci su pronađeni u iznimno lošem stanju. Bili su kao kost i koža, nakon što su preživljavali jedući kamenje u očajničkoj potrazi za hranom i vodom pod užarenim suncem.

@nevada.spca Four puppies found wondering in the desert. We resuced them! They will be available for adoption soon! #adoptme #lasvegas #nevadaspca #dogsoftiktok ♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Mark Northam

Tijekom proteklog mjeseca dnevne temperature u pustinji prosječno su dosezale 32°C, dok su noću padale na oko 18°C. Srpanj je poznat kao najtopliji mjesec u toj regiji. Psi su posebno osjetljivi na visoke temperature, a njihova sposobnost podnošenja topline ovisi o pasmini, dobi, veličini i općem zdravlju.

Općenito, psi mogu početi osjećati stres zbog vrućine kada temperature prelaze 29°C. Stoga uvijek trebaju imati osiguran hlad, vodu i hladno mjesto za odmor u takvim uvjetima.

Nakon spašavanja, štenci su prebačeni u Društvo za zaštitu životinja Nevada (Nevada SPCA), gdje sada dobivaju potrebnu njegu. Sva četiri štenca su na sigurnom i primaju najbolju moguću veterinarsku skrb.

"Svi štenci trenutno dobro napreduju. Nakon što budu medicinski zbrinuti, cijepljeni i sterilizirani ili kastrirani, bit će dostupni za udomljavanje", navode iz Društva za zaštitu životinja Nevada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.