International Animal Rescue: 28 primata uspješno vraćeno u divljinu

Screenshot: Facebook/International Animal Rescue

SJAJNA vijest stiže iz Nacionalnog parka Bukit Barisan Selatan u Indoneziji. 28 primata uspješno je preseljeno i vraćeno u njihovo prirodno stanište. Među oslobođenim životinjama nalaze se četiri sumatranska spororilca, četiri makake kratkorepa i dvadeset dugorepih makaka.

Ovi su primati prošli intenzivan rehabilitacijski proces u YIARI-jevom centru za rehabilitaciju. Rehabilitacija je osigurala da su svi primati potpuno spremni za preživljavanje u svojoj prirodnoj sredini, nakon što su pomno procijenjeni u smislu fizičkog zdravlja i ponašanja.

Balik Bukit Resort u Nacionalnom parku Bukit Barisan Selatan pažljivo je odabran kao mjesto za njihovo puštanje zbog idealnih uvjeta koji podržavaju preživljavanje ovih primata. Područje nudi raznolike tipove staništa, od sekundarnih šuma do rubova šuma i plantaža te pruža obilje prirodnih izvora hrane.

Osim toga, snažna svijest i podrška lokalne zajednice pomažu u minimiziranju potencijalnih prijetnji i ometanja za oslobođene primate, čime se osigurava veća šansa za uspješnu prilagodbu njihovom prirodnom okolišu. Ovaj uspjeh predstavlja značajan korak naprijed u očuvanju ovih nevjerojatnih stvorenja te vraćanju prirodne ravnoteže u šume Indonezije.

Amazing News: Successful Release of 28 Primates into the wild! We are thrilled to share incredible news from the Bukit...

Posted by International Animal Rescue on Wednesday, August 14, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.