Obitelj Nemec godinama udomljava pse i mačke: "Ove zime dolutao nam je i jež"

Foto: Privatna arhiva obitelji Nemec

Udomljavanje napuštenih i odbačenih životinja plemenit je čin. Najbolji dokaz je obitelj Nemec koja je s nama podijelila svoje iskustvo. Naime, nakon što su im uginula tri psa, od kojih su dva bila udomljena, odlučili su otvoriti vrata svog doma novima.

"Na privremeni smještaj doveli smo Teda iz Knina, kojeg je zbrinula Udruga Sehaliah. Njegov privremeni boravak vrlo se brzo pretvorio u stalni. U tom trenutku imali smo Leksa, teško bolesnog retrivera, i udomljenog Dadeka iz Dumovca. Nakon Leksove smrti, uz Dadu i Teda, nakon posjeta Skloništu za životinje Velika Gorica udomili smo brata i sestru Ruma i Rabeu. Bilo nam ih je žao razdvojiti. Tako smo došli do četiri peseka", kažu za Index. 

"Nakon godine dana umro nam je Dadek, a mi smo njemu u spomen udomili invalidnog peseka s trajno nesposobnom prednjom nogicom Feniksa, također iz Skloništa za životinje Velika Gorica. Objave volonterki Sigurne kućice dirnule su nas u srce i Feniks je već treću godinu dio našeg čopora", dodaju.

Osim njih, udomili su i tri mačke: Mrvicu, Macu Noć i Zadnju.

"Sve su pronađene kao odbačeni mačići i othranjene uz pse. Mrvica je doživjela gotovo 20 godina, Maca Noć 14, a Zadnja još živi s nama. Usred zime dolutala nam je i beba jež, zvani Zec, i sada je ravnopravni član domaćinstva. Osim njih, trenutno su nam na dohrani ptići ispali iz gnijezda, koji će ovih dana biti pušteni u prirodu. Sretni smo zbog ekipe s kojom živimo i koju smatramo obitelji", zaključili su Nemeci.

> Ako i vi imate sličnu priču, javite nam se na ljubimci@index.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.