Pretili mačak je skinuo četiri i pol kilograma. Pogledajte kako sada izgleda

AKO ne pazimo na prehranu svojih ljubimaca, oni, baš kao i ljudi, vrlo lako mogu postati pretili. Naravno, pretilost kod životinja također uzrokuje različite zdravstvene probleme i uvelike skraćuje njihov životni vijek. Mačak Axel jedna je od životinja koja se bori s problemom pretilosti. Zbog toga je odveden neprofitnoj organizaciji iz Ontarija, koja se bavi spašavanjem životinja i specijalizirana je za slučajeve kojima je potrebno pružiti posebnu pažnju i skrb.

Axelovi vlasnici potražili su pomoć i on se od veljače ove godine nalazi na posebnoj dijeti koja bi mu trebala omogućiti da polako, ali sigurno, izgubi suvišne kilograme.

Na svom TikTok profilu podijelili su njegov dosadašnji napredak koji je razveselio brojne pratitelje, budući da je mačak do sada izgubio oko četiri i pol kilograma. Na početku videa, koji govori o tome kako se mačak sada hrani, jasno je vidljivo koliko je veći od njihove druge mačke koja nema problem sa suvišnim kilogramima.

@axel.biggiesmalls Let’s talk Biggie Food ❤️ here is what he is currently eating and some affordable alternatives. If you have any other food suggestions please comment below! We’d love to hear it. #weightloss #chonkycat #fatcats ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

"Sada izgled odlično", komentirao je jedan korisnik TikToka. 

Veterinarska klinika Belton objašnjava da je, kako bi ljubimac izgubio na težini na zdrav način, prvo potrebno uvjeriti se da ne postoje neki drugi zdravstveni problemi koji su uzrokovali povećanu težinu. Ako se ipak utvrdi da takav problem postoji, prije rada na gubljenju kilograma, potrebno ga je sanirati.

Kao i u svakoj priči o mršavljenju, ljubimcu je potrebno omogućiti da potroši više kalorija nego što ih unosi hranom. Cilj je da vaša mačka izgubi masnoće, ali zadrži mišićnu masu. Sa svojim veterinarom trebali biste se savjetovati oko toga kako povećati tjelesnu aktivnost ljubimca, smanjiti unos kalorija i promijeniti način hranjenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.