U Požegi održana nacionalna izložba pasa, glavne zvijezde bile su autohtone pasmine

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Treću godinu za redom, Kinološka udruga Požega okupila je brojne zaljubljenike u uzgoj pasa i uz podršku Hrvatskog kinološkog saveza organizirala nacionalnu izložbu pasa svih pasmina. Ovogodišnje izdanje izložbe CAC-HR POŽEGA dovelo je vlasnike i njihove pse iz desetak država, a prijavilo ih se ukupno 206.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Livadu preko puta starog autobusnog kolodvora u Požegi posjetili su i brojni ljubitelji pasa. Psi svih pasmina, brižno odgojeni i uređeni za izložbu, prošli su strogi postupak ocjenjivanja. Naglasak je stavljen na uzgoj hrvatskih autohtonih pasmina za koje kotizacija nije bila naplaćivana. Predstavljene su pasmine hrvatskog ovčara, posavskih goniča, istarskih kratkodlakih i oštrodlakih goniča te dalmatinera.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izložbu je otvorio Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, izrazivši nadu da će se u Požegi tradicija izložbe pasa nastaviti. Suci Maja Korošec i Darko Korošec iz Slovenije, Bonka Georgijeva Laslo iz Srbije te Željka Halper Dražić iz Hrvatske, ove su godine sudili nekim od najpoznatijih čistokrvnih pasmina, potičući dublje razumijevanje različitih pasmina i promičući odgovorno vlasništvo pasa.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.