U jednom danu udomljeno je 11 pasa iz zagrebačkog skloništa

ČAK 11 pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba sretno je udomljeno u subotu. Naime, tamo se održala akcija Njušimo ljubav, u sklopu koje su posjetitelji mogli upoznati životinje koje u skloništu čekaju udomljenje.

"Hvala svima koji ste nas posjetili na našem Danu otvorenih vrata i dali priliku dumovečkim njuškicama da zakorače u vaše srce", poručili su iz Skloništa.

Čak 11 naših pasa danas je sretno udomljeno! Hvala svima koji ste nas posjetili na naš Dan otvorenih vrata i dali priliku dumovečkim njuškicama da zakorače u vaše srce!

Objavljuje Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - DumovecSubota, 6. srpnja 2024.

U Dumovcu se trenutno nalazi oko 150 pasa i mačaka, a čak četvrtinu među njima čine štenci i mačići. Budući da se odbačeni kućni ljubimci na zagrebačkim ulicama pronalaze gotovo svakodnevno, važno je da oni koji su sada u skloništu čim prije dobiju svoje ljude.

Međutim, posljednjih godina bilježi se negativan trend. Sve je manje onih koji se odlučuju za udomljavanje kućnih ljubimaca.

"Dobro je da razumiju odgovornost koju nabavljanje ljubimca nosi, ali voljeli bismo da, ako mogu, prihvate ljubav koju im dumovečke njuškice nude", rekla je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Sklonište je stalno puno

Najviše napuštenih kućnih ljubimaca u Dumovec dolazi tijekom proljeća i ljeta.

"Uz odrasle pse bez mikročipa, u Zagrebu se pronalaze odbačena legla pasa i mačaka. Sklonište nam je tako stalno puno, a neki pronađeni ljubimci ostaju na privremenom čuvanju kod građana. U sklonište ih primamo čim se za njih otvori mjesto. Kako bismo to ubrzali, nužno nam je povećati broj udomljenja ljubimaca", dodala je Zajec.

Psi i mačke u Dumovcu jako se vesele posjetiteljima. Daju sve od sebe da ih netko primijeti i odvede u bolji život. Psi laju, a neki čak i skaču uz ogradu. Mačke prilaze ljudima i traže maženje. Ako ih želite posjetiti, radno vrijeme je od 11 do 13 sati i od 16 do 18 sati, subotom od 10 do 14 sati, te nedjeljom i praznicima od 10 do 12 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.