Adidas se ispričao Belli Hadid nakon što je najavila tužbu zbog njihove kampanje

Foto: Instagram

NAKON što su najavili uklanjanje Belle Hadid iz nove reklamne kampanje za tenisice SL 72, adidas se ispričao manekenki zbog "negativnog utjecaja koju je ova kontroverzna kampanja imala na nju", piše TMZ.

Ispričali se svima

"I dalje se vežu poveznice uz strašnu tragediju koja se dogodila na Olimpijskim igrama u Münchenu zbog naše nedavne kampanje. Ove poveznice nisu namjerne i ispričavamo se zbog bilo kakve uznemirenosti ili tuge koju smo prouzročili zajednicama diljem svijeta", poručili su iz adidasa.

"Ispričavamo se našim partnerima, Belli Hadid, A$AP Nastu, Julesu Koundeu i drugima zbog bilo kakvog negativnog utjecaja na njih", zaključili su u izjavi.

Bella angažirala pravni tim

Ranije je objavljeno da je Bella angažirala pravni tim te da planira poduzeti pravne mjere protiv adidasa. Prema izvorima, manekenka je uznemirena što je adidas pokrenuo kampanju koja povezuje bilo koga s masakrom jer je to u suprotnosti s njezinim vrijednostima i pogledima na nasilje.

Poznata po propalestinskim stavovima

Podsjećamo, Bella Hadid nedavno je postala glavno lice nove kampanje adidasovog modela tenisica SL 72. Ove su tenisice bile dizajnirane za Olimpijske igre u Münchenu 1972. Na tim Olimpijskim igrama palestinska teroristička skupina Black September otela je i ubila izraelske natjecatelje i trenere.

Bella je poznata po svojim propalestinskim stavovima koje ne skriva od javnosti, stoga je cijela kampanja izazvala reakciju židovskih skupina koje su se pobunile zbog angažiranja poznate manekenke. Adidas se odmah ispričao i poručio da nije bilo namjerno te da će revidirati kampanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.