Britanci nahvalili hrvatski otok: "Plaže su savršene, a morate kušati i hranu"

Foto: Shutterstock

STRANI mediji su se posljednjih nekoliko tjedana raspisali o destinacijama koje bi turistima mogle biti odlične za ljetni odmor. Tako je portal MyLondon nahvalio otok Krk koji su opisali kao otok predivne prirode i legendarne prošlosti. "Jednom kada stignete tamo, raznoliki pejzaži otoka otkrivaju se od stjenovitih obala do kristalno čistog mora", istaknuli su.

Grad Krk opisali su kao šarmantan srednjovjekovni grad u kojem turisti mogu posjetiti stoljetne crkve, poput katedrale Uznesenja Marijina. Čitateljima su preporučili da posjete Frankopanski kaštel jer pruža panoramski pogled na zaljev. Osim toga, istaknuli su da svaki dio grada otkriva dio prošlosti isprepletene sa sadašnjošću. Spomenuli su i užurbane kafiće i trgovine koje ispunjavaju ulice.

Dojmili ih se vinogradi i maslinici

Posebno ih se dojmila obala, kao i brojni vinogradi i maslinici koji se mogu pronaći na otoku. Osim grada Krka, portal preporučuje posjetu franjevačkom samostanu Košljun, koji se nalazi na otoku usred uvale.

Preporučuju i mjesto Punat. "Dostupan je samo taksi čamcima koji vas čekaju na obali i tamo je franjevački samostan iz 16. stoljeća. Ima mali muzej, a sam otok je prekriven šumom", istaknuli su. Za one turiste koji traže miran odmor preporučuju skrivene uvale i zaljeve oko Stare Baške, kao i posjet jednoj od brojnih pješačkih staza na otoku.

"Netaknute plaže Baške, s finim šljunkom i tirkiznim vodama, savršene su za sunčanje i plivanje. Planinarske staze prekrivaju otok, vodeći avanturiste kroz mirisne borove šume sve do krševitih vrhova planina", napisali su.

"Svježa morska hrana"

Preporučili su i kušanje otočke kuhinje. "Nijedan posjet Krku ne bi bio potpun bez uživanja u njegovim kulinarskim delicijama. Svježa morska hrana, često ulovljena istog dana, zauzima istaknuto mjesto na lokalnim jelovnicima. Uživajte u jelima poput crnog rižota ili kušajte poznati ovčji sir s otoka, savršeno uparen s čašom lokalnog vina", dodali su.

Nedavno je britanski portal Express izdvojio otok Vis opisujući ga kao "idealno odredište za putnike koji traže mir, avanturu i autentičnost hrvatskog otočnog života".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.