Dojmovi ekipe s Ultre o smještaju u Splitu: "Nalazile smo se sa starijim gospodinom"

Foto: Index

TIJEKOM tri dana Ultre Europe u Split je iz 140 zemalja svijeta stiglo oko 150 000 partijanera. S nekima od njih provjerili smo koliko su ostali u gradu i potrošili na smještaj. Iako je na stranicama za iznajmljivanje popunjenost iznosila 94% na prvi dan festivala, partijaneri su nam kazali da su lako pronašli smještaj.

Neki su ga tražili u zadnji tren.

1200 eura za četiri dana

Četvorica mladih Belgijanaca za četiri dana smještaja u blizini Parka mladeži platili su 1200 eura. "Super smo prošli. Možda se na prvu čini puno, ali to je manje od 80 eura za noć. Kod nas to ne bi mogli pronaći. Cijenom smo zadovoljni, ali samim smještajem i nismo baš. Imali smo dvije sobe, a jedan od nas je morao spavati na kauču pa ga bole leđa", požalio se Tom.

Ekipa partijanera iz Njemačke, Norveške i Amerike putuje zajedno po svijetu, a ovog puta su se zbog Ultre sastali u Splitu.

"Bili smo pametni i smještaj smo rezervirali ranije preko Airbnb-ja. Nalazi se pet minuta od plaže. Za pet osoba platili smo 2000 eura i jako smo zadovoljni cijenom. To nam nije puno. Kada smo prvi dan ušli, pozitivno smo se iznenadili. Stan je jako lijepo uređen. Odmah smo rekli da bismo ovdje mogli ostati živjeti", kazala je Sunny.

Nijemci: Očajno, sve je staro i prljavo

Sreće s uređenjem, kao ni s cijenom, kako su nam rekli, nisu imali momak i djevojka iz Njemačke.

"Očajno. Sve je dosta staro i prljavo. Možda smo i sami krivi jer smo u zadnji trenutak rezervirali. U Splitu ćemo ostati pet dana i platili smo 1400 eura. Možda to i nije toliko puno kada pogledam cijene hrane u restoranima. Mislim da ćemo pored Ultre najviše novca potrošiti upravo na hranu", kazao nam je Nijemac.

Španjolke: Morale smo se naći sa starijim gospodinom

Marisol iz Španjolske ispričala nam je svoje neugodno iskustvo s iznajmljivačem stana kojem su smještaj platile za tri noći 1000 eura.

"Zašto vi u Splitu nemate sandučiće sa šifrom za preuzimanje ključeva?! Ostale smo iznenađene kada smo shvatile da se moramo naći sa starijim gospodinom za preuzimanje ključa. To ne bi bio toliki problem da nam nije rekao da moramo ugasiti klimu po izlasku. Mi smo je ipak ostavile jer je u Splitu jako vruće. Kad smo se ujutro vratile, klima nije bila upaljena. To nam nije drago jer ne znamo je li nam ulazio u stan dok su tu naše privatne stvari ili je klima namještena da se ugasi nakon nekog vremena", kazala nam je.

Slovaci se nisu susreli sa sličnim problemima, a smještajem su, kažu nam, jako zadovoljni: "U Splitu smo tri dana i stigli smo automobilom. Od stadiona smo udaljeni 30 minuta pa koristimo taksi. No super smo zadovoljni smještajem. Predivan je i velik stan. Za tri dana penthouse nas je izašao 75 eura po osobi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.