Jeste li spremni za jesensku Reformu?

ČIM STUDENTI riješe jesenske rokove, a roditelji djecu vrate u školske klupe, mnogi se zakunu kako će kvalitetno iskoristiti novi jesenski raspored dodajući dnevne porcije vježbanja u svoju rutinu. Nažalost, rijetki se vlastitog obećanja i pridržavaju, a kako vi ne bi bili jedni od "tih", ovdje vam donosimo pet jednostavnih savjeta kako biste jesen lakše učinili naj "fit" godišnjim dobom.

1. Iskoristite svaki trenutak

Slobodno vrijeme ili nedostatak istog često se navodi kao najveća prepreka održavanju kvalitetnog režima vježbanja. Kad ispitni rokovi završe, a djeca se vrate u školu, ne postoji bolji način od korištenja "novostečenog" slobodnog vremena od onog kojim dolazimo u formu. Vaše rekreacijske aktivnosti ne moraju uzeti previše vremena, ako se provode svakodnevno. Čak i pola sata žustrog hodanja nekom zanimljivom stazom isplati se povećanjem energije i izdržljivosti. Uostalom, mnogi programi u fitness klubovima nisu dulji od sat vremena, a donose veliku korist. Voditi brigu o sebi je jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za sebe i svoju obitelj.

2. Uživajte u najljepšem godišnjem dobu


Jesen se smatra najzanimljivijim razdobljem godine - sa svim svojim toplim, sunčanim danima, svježim večerima i paletama boja kao sa najljepših razglednica. Izađite van i proslavite ovo doba godine vožnjom na biciklu, šetnjama, planinarenjem, joggingom... Istražite parkove u svojoj blizini - pronađite neku novu šumsku biciklističku stazu, prošećite oko jezera. Vrijeme provedeno u prirodi nikad nije potrošeno vrijeme i učinit će jednako puno dobroga vašem umu kao što će učiniti i tijelu.

3. Vratite se u svoj fitness ili teretanu



Kažu da je potrebno oko mjesec dana da vježbanje učinite navikom. Stoga, ako vježbanje na otvorenom postepeno zamijenite učestalijim posjetama vašem fitnessu, uvelike ćete pridonijeti raznolikosti vašeg režima tjelovježbe i time postaviti odličan temelj za redovito vježbanje jednom kad jesenski listovi već debelo otpadnu sa grana. Dobro "zaokružen" režim tjelovježbe je važan - dok su aerobne aktivnosti poput trčanja i bicikliranja dobre za vaše srce i krvotok, trening snage je također esencijalna komponenta dobro izbalansiranog programa. Stoga budite sigurni da ne zanemarite vježbe snage s utezima ili težinom vlastitog tijela.

4. (barem jedna) Jabuka na dan


Jesen također znači i berbu jabuka - onih pravih, domaćih, čiji ritam sazrijevanja prati godišnja doba onako kako to priroda želi. Bogate antioksidantima i bioflavonidima, utječu na imunitet i regulaciju kolesterola, inhibiraju nakupljanje loših naslaga na stijenkama krvnih žila. Jabuke su, također, bogate i vlaknima te predstavljaju slastan i hranjiv a opet lagan obrok kojeg možete uživati u bilo koje doba dana. Ne zaboravite - svatko od nas trebao bi u sebe unositi nekoliko porcija svježeg voća i povrća - svakoga dana. Ipak, mnogi Hrvati očito ne prate te preporuke, što je jedan od razloga da nas, nažalost, svrstavaju među najdeblje nacije svijeta.


5. Socijalizirajte se kroz tjelovježbu


Jedna od najboljih stvari vezanih za tjelovježbu upravo je činjenica da ju ne morate prakticirati sami. Pronađite prijatelja ili partnera sa sličnim "fitness" razinom i ciljevima - uz partnera je puno lakše ostati motiviran! Također, na taj način vrijeme rezervirano za tjelovježbu postaje i vrijeme za druženje. Dosada je ubojica broj jedan svih režima tjelovježbe i zdravog života. Pobijedite ju! Vježbanje s prijateljem vraća zabavu u vašu rekreaciju :)

Po jesensku formu s Reformom!

Sad kad se jesenski "juriš" na dobru formu više ne čini takvom preprekom, nemate isprike da ne skoknete do fitness studija Reforma. Na mega-praktičnoj novootvorenoj lokaciji u centru grada Reforma je startala novu sezonu sa nekoliko odličnih aktivnosti - pilates na reformerima, power yoga i kondicijski trening, a u pripremi su i neke druge aktivnosti. Sve informacije o programima i terminima možete naći na www.fitnessreforma.com ili na našoj Facebook stranici www.facebook.com/ReformaFitness.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.