Kineskinja koja živi u Istri: Ove hrvatske riječi nikako ne znam koristiti

Screenshot: TikTok

Kineskinja Rebecca Zhang, koja živi u Istri, na TikToku često objavljuje videe u kojima objašnjava što ju je u Hrvatskoj iznenadilo te što joj se ovdje sviđa. Nedavno je objavila video u kojem je nabrojala nekoliko hrvatskih riječi koje je naučila, ali ne zna, kaže, kako ih koristiti.

Priznala je da ne zna kada točno koristiti riječi "može" i "molim". "Kada zovete nekoga i on se javi - kaže molim. Kada zamolite nekoga da vam nešto doda, kažete molim. Jednostavno ne znam u kojim točno situacijama se koriste ove riječi, čini mi se kao da ih uvijek mogu upotrijebiti", ispričala je Rebecca.

@rebeccazhangggg Here is the Pt.2 , teach me how to use these Croatian words! #hrvatska #hrvatskatiktok #croatia🇭🇷 #croatiatiktok #croatian #languagelearning #languagechallenge #languagequiz #languagelesson #relatable #fypシ゚viral #foryoupage #fypage ♬ original sound - Rebeccazhang🇭🇷🇨🇳

"Uvijek sam zbunjena"

Nije joj u potpunosti jasno ni kada koristiti riječ "ajme". "U početku sam mislila da to znači 'moliti', rekla je. "Uvijek sam zbunjena i kad netko kaže 'bože'", dodala je. Potom je istaknula i riječ "užas". "Čula sam to nekoliko puta, ali ne znam što to točno znači. Možda i znam, ali ne znam kada koristiti ovu riječ", rekla je Rebecca.

Za kraj, priznala je da baš ne razumije što znači kada netko kaže "dobro, ništa". "Ovo me zbunjuje. Naučite me što to znači", zaključila je Rebecca.

U komentarima su joj Hrvati pokušali približiti značenje ovih riječi. "Može=yea, molim?=what?, ajme = omg (disappointed way), užas=terrific, bad, dobro, ništa = it is like saying OK, nothing then", napisao joj je jedan korisnik TikToka. Mnogi su se složili da je prilično teško strancima objasniti neke hrvatske riječi.

Nedavno pričala o navikama Hrvata koje su joj bile čudne

Rebecca je nedavno na TikToku nabrojala pet stvari koje je otkrila o Hrvatima koje su je iznenadile.

"Hrvati jako puno vremena provode s obitelji, to je normalno. Neovisno o tome jesu li obitelji male ili velike, Hrvati uvijek imaju obiteljska okupljanja. Članovi obitelji su jako povezani", rekla je.

Potom je Rebecca ispričala da Hrvati jako vole nogomet. "Njihova ljubav prema nogometu se ne može opisati riječima. Ljudi će prestati raditi što god kako bi gledali utakmicu na ekranu."

"Hrvati rade da bi živjeli, ne žive da bi radili", istaknula je potom tiktokerica. "Hrvati ne vole raditi od ponedjeljka do nedjelje. Draže im je provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima", dodala je.

Istaknula je i da Hrvati jako vole odlaske na kavu i da su strastveni pušači.

>>Kineskinja koja živi u Hrvatskoj nabrojala pet navika Hrvata koje su joj bile čudne

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.