Mnogi hvale Miss Kansasa zbog govora: "Muškarac koji me zlostavljao sjedi u publici"

Screenshot: X

Za novu Miss Kansasa proglašena je Alexis Smith, koja radi kao medicinska sestra. Mnogi je hvale što je natjecanje iskoristila da prozove muškarca koji ju je zlostavljao. Taj je čovjek - sjedio u publici. 

"Moj zlostavljač je danas ovdje"

Voditelj ju je pitao koja je njena vizija kao ambasadora ako pobijedi na izboru za Miss, odnosno za što bi se zalagala u budućnosti. Njen odgovor bio je nadahnjujuć jer se osvrnula na stvarnu životnu situaciju, a nije imala isprazne govore poput mnogih drugih misica. 

"Moja vizija kao sljedeće Miss Kansasa je eliminirati nezdrave i nasilne veze. Zapravo, neki od vas su vidjeli da sam vrlo emotivna jer je moj zlostavljač danas ovdje. Ali to me neće spriječiti da budem na ovoj pozornici i predstavljam se kao sljedeća Miss Kansasa. Ja i moja zajednica zaslužujemo zdrave odnose", rekla je Alexis, jedva susprežući emocije.

Njen govor je dobio velike ovacije i podršku prisutnih. Video njenog govora proširio se internetom i pristižu joj pohvale na hrabrosti. "Ti si i bit ćeš inspiracija mnogim ljudima. Bravo", "Drago mi je da se više ne bojiš i da pokazuješ mladim djevojkama kako izgleda hrabra žena", "Pljesak za nju, želim joj sve najbolje", neki su od komentara.

Smith je kasnije za KSN News rekla da je svaka žena u njenoj obitelji bila pogođena obiteljskim nasiljem. "U dobi od 14 godina ušla sam u svoju prvu vezu, ali to je također bila nasilna veza u kojoj sam ostala do 2018., 2019. godine. To je nešto što i danas doživljavam i s čime se nosim", rekla je.

Nije joj bilo lako kad ga je ugledala

Nije joj bilo svejedno kada je svog zlostavljača uočila u publici. "Dogodio se neočekivan obrat kada je netko od koga sam se liječila pokušao poremetiti moj mir. Umjesto da šutim, odlučila sam progovoriti. Vratila sam moć. Ovdje se ne radi o izbjegavanju drugih, radi se o pretvaranju naše boli u svrhu", rekla je. 

Mnoge organizacije koje se bore protiv obiteljskog nasilja zahvalile su joj na hrabrosti. "Duboko smo zahvalni na njezinoj hrabrosti u korištenju svoje platforme za zagovaranje žrtava i onih koji su preživjeli obiteljsko nasilje, osiguravajući da svi mogu iskusiti sigurne i zdrave odnose", napisala je udruga s Rhode Islanda.

Alexis je pobijedila u konkurenciji od 26 djevojaka i osvojila svoje mjesto na nacionalnom izboru za Miss Amerike koje će se održati u siječnju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.