Odavno nismo vidjeli nešto toliko genijalno kao Trump i Biden u podcastu Kill Tony

Screenshot: YouTube

U samo osam dana dogodile su se dvije stvari od velikog značaja za Ameriku, ali i za cijeli svijet. 13. srpnja u Pennsylvaniji pokušan je atentat na Donalda Trumpa. Samo 8 dana kasnije njegov protukandidat Joe Biden objavio je da se povlači iz predsjedničke trke. 

16. srpnja izbačena je epizoda stand-up podcasta Kill Tony autora i moderatora Tonyja Hinchcliffea, koji se snima u Austinu u Teksasu, i internet je poludio. Fanovi ovog podcasta, ali i ljubitelji komedije diljem planeta slažu se da je to bila najbolja epizoda showa te vjerojatno jedan od najboljih humorističnih programa u novijoj povijesti. 

Što je Kill Tony?

Za neupućene - Kill Tony je koncept koji traje već više od deset godina. Grupa iskusnih profesionalnih komičara na čelu s Hinchcliffeom sjedi na bini kluba za stolom kao žiri, dok pred njih nakon izvlačenja iz šešira izlaze komičari amateri i izvode svoje stand-up rutine pred publikom.

Trik je da za ovo imaju samo jednu minutu u kojoj moraju pokazati sve što znaju. Posjetitelji showa, koji se snima uživo, imaju opciju da svoja imena stave u šešir, budu prozvani da izađu na stage, uglavnom se raspadnu te onda budu iskasapljeni u kritici i roastu odbora ubojica koji ih ocjenjuje.

Po čemu je ova epizoda posebna?

Epizodu 672 izdvaja činjenica da su u perfektnom tajmingu dvojica čestih gostiju i poznatih komičara, Shane Gillis i Adam Ray, nastupili u vjerojatno najboljim imitacijama Trumpa (Gillis) i Bidena (Ray) ikada viđenim.

U full kostimima Gillis i Ray su pokidali, bacajući sve dosadašnje pokušaje oponašanja ovih likova u smeće. Gillisova imitacija Trumpa bila je jedna od češće viđanih na netu, pored one Aleca Baldwina i još nekolicine glumaca iz SNL-a, ali Gillis se u toj ulozi uglavnom predstavljao kraćim dionicama svoje standardne stand-up rutine, kao i u nekoliko kraćih skečeva. Međutim, ovaj put je u pitanju bio kompletan ugođaj i ljestvica je podignuta na daleko veći nivo.

Za skoro dva i pol sata dobivamo ultimativnog Trumpa koji, ne bježeći od rasističkih, seksističkih, body shaming uvreda, komentira mučenike iz publike, istinsku paletu likova iz donjih slojeva američkog društva svih rasa i boja, u svemu tome potpomognut briljantnim Rayom, čiji je Biden pravo remek-djelo.

Lišen bilo kakvih inhibicija ili političke korektnosti, ovaj dvojac nam pruža na momente vulgarno, na momente morbidno crnohumorno olakšanje kakvo se u današnjoj društvenoj klimi teško može naći i koje ni po koju cijenu ne bi valjalo propustiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.