PRŽENO tijesto nije nešto što se jede svaki dan, ali fino je i zasitno i nije ga loše prigristi tu i tamo, pogotovo ako su u pitanju veća druženja. Imamo recepte za najpopularnija slatka i slana jela kod nas, koji su jednostavni i fini, ali i zaista jeftini.
Languši su tipično jelo međimurskog podneblja u kojem rijetko koja fešta ili manifestacija prođe bez ovog finog prženog dizanog tijesta. Ovdje možete pronaći recept.
S praškom za pecivo i jogurtom, ovo su fritule koje su gotove u tren oka i uz to ispadaju okrugle pa su stvarno lijepe za vidjeti. Recept možete pronaći ovdje.
Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske - pršut, kulen, sir i ukiseljeno povrće uz ovo sjedaju kao naručeni. Recept je ovdje.
Prženo tijesto smiješnog naziva, a super okusa možete poslužiti uz umak od kiselog vrhnja i češnjaka, no možete ih jesti i u slatkoj varijanti s pekmezom. Ovdje je recept.
Možete ih puniti raznim varijantama od hrenovki, sir i šunke pa sve do voćnih namaza i pekmeza. Recept za piroške je ovdje.
Hrskava tradicionalna dalmatinska slastica od prženog tijesta najbolja je još topla i posipana šećerom u prahu. Mate Janković nam je dao recept i otkrio trik uz koji će tijesto upiti manje ulja pri prženju. Nađite ga ovdje.
Ekstra sočne fritule bit će takve zbog jabuke. Možete dodati i malo grožđica. Recept je ovdje.
Dobre stare krafne nikad neće izaći iz mode. Nemojte čekati veljaču da ih napravite, ovdje je recept.
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.