Najjednostavniji detox plan za oporavak nakon blagdana

Foto: Instagram

JESTE li se posljednjih dana malo više zabavljali?

Blagdani su, po starom dobrom običaju, savršena prilika za pretjerivanje u svemu - hrani, piću i tulumarenju. A ako je to bio slučaj i kod vas posljednjih dana, vjerujemo kako vaše tijelo žudi za brzim oporavkom.
 
Upravo zato, mi vam danas donosimo tri pravila za brzi i jednostavni detox, na kojem će vam vaše tijelo biti itekako zahvalno. Obzirom da je ono odlično napravljen stroj, pridržavanjem ovih pravila, sve ćete vratiti u normalu u roku 48 sati.
 
Korak 1: Hidratacija
 
Kvalitetna hidratacija važni je korak za izbacivanje toksina iz vašeg tijela, nakon blagdanskog pretjerivanja.
 
1. Započnite dan ispijajući veliku šalicu vruće vode s limunom.
 
2. Napunite bocu vodom, iscijedite malo limuna te ju ponesite sa sobom, gdje god idete. Ispijajte ju tokom cijelog dana.
 
 
Korak 2: Vježbanje
 
Protok krvi kroz tijelo, također će vam pomoći u izbacivanju nepoželjnih toksina iz njega. Odaberite omiljeni oblik vježbanja te se krećite najmanje 45 minuta dnevno pa makar krenuli u običnu šetnju. Što ćete više tjerati svoje tijelo na rad te se znojiti, to bolje. Ne zaboravite ni na vodu s limunom prije, za vrijeme i nakon vježbanja, za dodatno čišćenje. No, vježbajte tijekom cijele godine, nekoliko puta tjedno, kako biste se uvijek osjećali što bolje, a ne samo dok dolazite k sebi nakon blagdana.
 
 
Korak 3: Prehrana
 
Jedite svježu, prirodnu i laganu hranu narednih 24-48 sati. Ispijajte vodu s limunom, sve dok ujutro ne osjetite glad. Vaše vam tijelo uvijek sve govori, među ostalim i kad je gladno, samo ga trebate slušati. Također, jedite polako te se zaustavite kada ste puni. Voće i povrće jedite bez ograničenja, jer su vam ti vitamini itekako potrebni. Procesiranu, prženu i hranu bogatu raznim umacima, u potpunosti izbjegavajte, baš kao i alkohol, za što brži oporavak. Što se tiče kave i čaja, dopustite si šalicu u uobičajeno vrijeme, a svakako se preporučuju biljni čajevi, koji pomažu kod detoksikacije tijela.
 
 
Neka ova godina bude ona u kojoj ćete više nego ikad prije paziti na svoje zdravlje, što kvalitetniju prehranu te redovito vježbanje, kako biste se osjećali i izgledali što bolje baš svaki dan. I dok je svaki početak težak, to je odluka koju baš nikada nećete požaliti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.