As: Barcelona se zbog Olma mora riješiti najboljeg igrača iz prošle sezone

Foto: EPA

DOSADAŠNJI igrač Barcelone Ilkay Gündogan (33) morat će se vratiti u Manchester City, klub u kojem ima status legende i čiji je kapetan bio. Gündoganov san bio je igrati za Barcelonu, od djetinjstva je maštao da će nastupiti na Camp Nouu, no san je trajao samo jednu sezonu.

U njoj je njemački veznjak bio najkorišteniji i vjerojatno najbolji igrač Barcelone. Nastupio je u 51 utakmici, skupio je najviše minuta od svih u momčadi (4179) te je zabio pet golova i podijelio devet asistencija. Barcelona ipak nije obranila naslov prvaka, uzeo ga je Real.

Olmo je plaćen 55 milijuna eura

Bila je to turbulentna sezona nakon koje je klub napustio trener Xavi Hernandez, a na ljeto ga je zamijenio Hansi Flick. Stigao je u klub i Dani Olmo, no on još ne smije igrati. Barca je Leipzigu platila 55 milijuna eura, no klub mora djelovati pod jakim financijskim restrikcijama koje mu je nametnuo španjolski nogometni savez zbog rastrošnosti i skorog bankrota.

Barcelona smije trošiti onoliko koliko zaradi. Tako će Gündogan, koji odlazi za 20 milijuna eura, pomoći katalonskom klubu da postigne balans. U klubu računaju da će se oporaviti Frankie de Jong, Pedri i Gavi te da im uz Olma neće trebati Gündoganova pomoć.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.