Babić o porazu nakon 36 sekundi: Rekao sam si 'bježi, majmune'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) doživio je težak poraz u svom posljednjem meču. Izgubio je u borbi protiv Britanca Johnnyja Fishera u Londonu. Babiću je to bila 14. borba u profesionalnoj karijeri i tek drugi poraz. Meč je trajao samo 36 sekundi. Britanski borac pogodio je Babića kombinacijom snažnih krošea i aperkata, nakon čega je hrvatski boksač zateturao i pao.

Ustao je, ali nije bio sasvim stabilan na nogama. Sudac je to uočio i prekinuo borbu. Usprkos porazu, Babiću je to bila najisplativija borba u karijeri jer je zaradio 210 tisuća dolara. Mjesec dana nakon poraza, Babić je na Instagramu odgovarao na pitanja svojih fanova:

"U teškoj sam situaciji, brate, ali neću odustati. Predaleko sam došao. Ako sada odustanem... Dobro sam. Boks mi je pružio najljepši život na svijetu. Nema vremena za očajavanje, moram ići dalje. Jako sam zadovoljan sa svime što sam napravio. Nisam ni sanjao da ću sve ovo postići, tako da idemo dalje. Ohladio sam glavu. Sretan sam jer sam shvatio kako sam ja jedini krivac za ta dva poraza."

Postoji mogućnost nove borbe ove godine

Najavio je mogućnost nove borbe ove godine: "Iskreno, treniram svaki dan. Ali nisam još nijedan trening napravio kako spada, nisam se počeo vraćati. Ali sve više ide prema tome da odradim borbu do kraja godine. Ali ne znam, vidiš da ni sam ne znam što pričam."

Otkrio je da bi mogao odustati od karijere teškaša: "Pet godina već svima govorim da sam superteškaš, ali ne treba biti prepametan da vidim da fizički nisam teškaš. Fisher me stvarno pogodio, uzdrmao me buraz od pete do glave. Tad mi je prvi put došlo do glave: 'Bježi, bježi, majmune, što ti je ovo trebalo.' Tad sam osjetio kako je primiti pravi udarac od teškaša. Odlično sam se držao protiv njih, ali mislim kako ću karijeru nastaviti u cruiserweightu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.