Barcelona prodala bivšeg igrača Kustošije

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE (20), nekadašnji igrač hrvatskog trećeligaša Kustošije, odlazi iz Barcelone u francuski Rennes, piše Fabrizio Romano i tvrdi da je taj posao već završen. Liječnički je pregled zakazan za petak, a nakon njega će Faye potpisati ugovor. Barcelona će za njega dobiti fiksno 12 milijuna eura te pravo na 25 posto od svakog budućeg transfera. Katalonski klub može otkupiti Fayea za 35 milijuna eura ako želi. Imao je Faye ponude Lillea i PSV-a, no njih je Barcelona odbila. 

Faye nije još zaigrao za prvu Barceloninu momčad. Iako su postojale naznake da joj se približio, pa je i sjedio na klupi za pričuve u nekim susretima, službene minute nije dobio. Senegalski stoper nastupao je za Barcinu drugu momčad u prošloj sezoni i kroz 34 utakmice se isticao dobrim reakcijama u obrani, a stigao je i postići četiri gola. To mu nije dovoljno za najjači Barcelonin kadar.

Barcelona u financijskim previranjima

Senegalac je najpoznatiji u Hrvatskoj po transferu iz Kustošije vrijednom oko 1.5 milijuna eura, a s Barcelonom je bio potpisao ugovor do kraja sezone 2026./27. Ranije se navodilo da će ostati u klubu, no čini se da je došlo do promjene.

Barcelona se mora držati financijskih restrikcija koje su joj nametnute zbog skorog bankrota. Dovođenjem Danija Olma iz Leipziga za 55 milijuna eura Barcelona mora prodavati igrače. Uz Fayea, siguran je i odlazak 33-godišnjeg njemačkog veznjaka Ilkaya Gündogana, koji se vraća u Manchester City.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.