Courtois odbio igrati za Belgiju sve dok se ne promijeni izbornik

Foto: EPA

BELGIJSKI golman Thibaut Courtois (32) jedan je od najboljih čuvara mreže današnjice, ali za svoju reprezentaciju je od Svjetskog prvenstva u Kataru odigrao samo dvije utakmice. Razlog je što je u prethodne dvije godine narušen Courtoisov odnos s belgijskim izbornikom Domenicom Tedescom.

"Odlučio sam da se neću vratiti u belgijsku reprezentaciju dokle god ju predvodi Tedesco"

Posljednji put Courtois je Belgiju predstavljao prošle godine, a izbornik Tedesco izjavio je da Courtois ne želi nastupati pod grbom Belgije jer se ljuti što mu je oduzeta kapetanska traka. Preciznije, što ju je nakon ozljede Kevina de Bruynea dobio Romelu Lukaku. Courtois je sada odlučio da više neće surađivati s Tedescom. Putem Instagrama je otvoreno poručio:

"Nažalost, nakon događaja s izbornikom i nakon dugog razmišljanja, odlučio sam da se neću vratiti u belgijsku reprezentaciju dokle god ju predvodi Tedesco. U ovom slučaju prihvaćam svoj dio odgovornosti. Međutim, gledajući u budućnost, moje nepovjerenje u Tedesca narušila je moju srčanost prema reprezentaciji.

Savez, s kojim sam imao nekoliko razgovora, prihvaća moj stav. Razlozi koji su me doveli do ove odluke su bolni, žao mi je ako sam razočarao neke navijače, ali uvjeren sam da je ovo najbolje za Belgiju jer će se zatvoriti sve rasprave, a momčad se može usredotočiti na postizanje ciljeva", napisao je Courtois na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.