Dambrauskas ogromnom pobjedom doveo Ciprane korak do ulaska u Konferencijsku ligu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CIPARSKA Omonia je s ogromnih 6:0 pregazila azerbajdžansku Ziru u prvoj utakmici play-offa za ulazak u ligašku fazu Konferencijske lige. Ne bi to bila posebno zanimljiva vijest za hrvatske medije i njihove čitatelje da klubovi nisu povezani s Hrvatskom kroz dva detalja.

Prvi je taj da je Zira do ove faze natjecanja došla tako da je u 3. pretkolu nakon sulude serije jedanaesteraca izbacila Osijek, a drugi da Omoniju kao trener vodi Valdas Dambrauskas, bivši trener Gorice i Hajduka. I dok su Osijek i Hajduk doživjeli svatko svoj debakl u Europi, Litvanac će svoj novi klub uvesti u europsko natjecanje u prvoj sezoni koju je počeo kao trener.

Sve su riješili u prvoj utakmici

Dambrauskas je kao novi trener Omonije potpisao u ožujku ove godine, a momčad je preuzeo nakon što je završila sezona. Prijelazni rok i pripreme su, dakle, vođeni pod litvanskim stručnjakom, a ovo mu je peta službena utakmica na klupi Omonije i peta pobjeda.

Sezona na Cipru još nije počela, pa je Dambrauskas dosad vodio Omoniju samo u borbi za Konferencijsku ligu. U drugom kolu kvalifikacija slavili su s ukupnih 5:2 nad Torpedo Kutaisijem iz Gruzije, a u trećem pretkolu su s ukupnih 3:0 izbacili mađarski Fehervar. Sada su, jasno je već danas, apsolvirali Ziru, osim ako se u Bakuu ne dogodi najveći preokret u povijesti nogometa.

U Hajduku ostavio dubok trag

Podsjetimo, Dambrauskas je tijekom 2021. i 2022. vodio Hajduk u 38 utakmica, prosječno ostvario dva boda po utakmici i sa splitskim klubom osvojio SuperSport Hrvatski kup. Hajduku je to bio prvi trofej nakon devet godina suše, ali je litvanski stručnjak ipak dobio otkaz u rujnu 2022.

Dambrauskas je u karijeri bio i izbornik mlađih reprezentacija Litve te je vodio Ekranas, Žalgiris, RFS, Goricu, Ludogorec i OFI Cretu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.