Dinamo je u jakosnoj skupini s prvacima Europe, ali može igrati protiv njih

Foto: Josip Regović/PIXSELL

VELIK dio posla što se tiče plasmana u Ligu prvaka napravio je Dinamo. U prvoj utakmici play-offa na Maksimiru pobijedio je Qarabag 3:0. Očekuje se da na uzvratu u Azerbajdžanu obrani ogromnu prednost te izbori glavni, ali novi dio najjačeg klupskog natjecanja te rekordnih 30 milijuna eura nagrade UEFA-e.

Dinamo mora izbjeći 25. mjesto u Ligi prvaka koja prvi put nema grupnu fazu

Liga prvaka, naime, od ove sezone nema grupnu, nego ligašku fazu. Svih 36 klubova je u istoj ligi i tablica na kraju određuje gdje tko ide. Prvih osam nastavlja u osmini finala, oni od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a posljednjih 12 klubova ispada iz Europe. 

Klubovi u Ligi prvaka više nemaju zajamčenih 6, nego 8 utakmica. Sve će ih igrati protiv različitih klubova, i to četiri na domaćem terenu i četiri u gostima. I dalje su podijeljeni u jakosne skupine, ali više nije kao prije, da klub ne igra s ostalima iz pota u kojem se nalazi.

Dinamo je u uglednom društvu u trećem potu, ali može igrati protiv svih tih klubova

Od ove sezone će iz svakog od četiri šešira, pa tako i iz onog u kojem se nalazi prije ždrijeba, izvući po dva suparnika. Ograničenje je da međusobno ne mogu igrati klubovi iz iste zemlje. Dinamo je prema trenutnim projekcijama u trećem od četiri pota. 

Prvak Hrvatske se zahvaljujući sjajnim rezultatima u Europi zadnjih pet godina tamo nalazi u društvu velikana. S njim u jakosnoj skupini su klubovi koji su osvajali europski naslov: Feyenoord, PSV, Celtic. Tu je i portugalski prvak Sporting, pa jaki Salzburg i Lille. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.